Nainen on pappina hyvä



Olen seurannut mielenkiinnolla viime aikoina keskustelua naispappeudesta. Itse luulin, että naiset saavat toimia ihan normaalisti jo pappeina. Oli pieni yllätys, kun on selvinnyt, että jotkut miespapit kieltäytyvät työskentelemästä heidän kanssaan vakaumukseensa vedoten.

Ei taitaisi onnistua tuo vakaumus muissa työpaikoissa. Itse työskentelen naisvaltaisella työpaikalla ja joutuisin työskentelemään lähestulkoon yksin, jos omaisin ko. vakaumuksen.

Tunnustan, että en ole raamatun paras tuntija, mutta lukeeko siellä jossain, että naiset eivät saisi olla pappeja. Tai jos lukeekin, onko sillä nyt  niin hirveästi väliä enää vuonnaa 2007. Minusta ei loukkaa kenenkään uskoa, jos naiset toimivat pappeina ilman joidenkin ahdasmielisten boikotteja. En ymmärrä, miten evankelisluterilainen kirkko ei saa hommaa järjestykseen. Samanlainen syrjintä olisi johtanut muissa työpaikoissa jo varmaan jämäkämpiin toimenpiteisiin.

On turhaa syyllistää vain evankelisluterilaista kirkkoa, sillä ortodoksisessa kirkossa tai katolisessa kirkossa ei naisia ole pappeina ollenkaan puhumattakaan islamista.

Jumalanpalvelukset ovat vain yksi osa papin työtä. Osa seurakuntalaisistakin kieltäytyy naisten tarjoamista kasteista yms. tehtävistä. En ymmärrä, minusta voi päinvastoin olla helpompi juttelemaan asioistaan naispapin kuin miespapin kanssa. Paitsi ehkä vain joistain miehenä oloon liittyvistä kysymyksistä, joita vain toinen mies voi ymmärtää.

Tuntuu vaikealta ymmärtää, miksi pappeus ylipäätään on sidoksissa  uskonnoissa sukupuoleen. Minusta uskon välittäjänä on paras sellainen ihminen, jonka sielu on mukana hommassa. Pahinta mitä tiedän, ovat ns. leipäpapit, jotka tekevät työtään kuin tehtaanliukuhihnatyötä. Papin työn pitäisi olla kutsumusammatti, jos mikä.

Henkilökohtainen mielipiteeni on, ettei kirkkoa edes tarvita välikätenä Jumalan ja ihmisten välillä. Sinänsä kirkot tekevät paljon hyvää työtä, mikä itse asiassa kuuluisi muun yhteiskunnan tehdä, kuten ruoka-apu yms. asiat.

En halua loukata kenenkään vakaumusta/uskoa, joten minusta on ihan ok, jos joku ihminen kirkosta saa valoa elämäänsä. Se tässä näin heti tiedoksi. Oma äitinikin sanoi minulle pienempänä, että sinusta Esa taitaa tulla pappi. Mutta ei tainnut sitten tulla.

Jonkin tason saarnamies kyllä.

Laulettu ja juotukin tosin on niin kuin Pauli Hanhiniemen laulussa.

Kommentit

Suositut tekstit