Itä-Euroopan jäsenten välinen


Nyt on sitten Euroviisut lauleskeltu. Hieman hämmentynyt olen kyllä voittajasta, tästä Serbian kappaleesta. Omasta mielestäni kovin häävi ei ollut. Mukavaa oli huomata, ettei Eurooppa ainakaan ulkonäön perusteella äänestänyt. Voittajatyttö kun ei ollut siitä kauniimmasta päästä. Hyvä ääni. Serbia ei muutenkaan ole suosikkimaitani Balkanin sotien jälkeen.

Minusta parhain oli Georgia, joka ei pärjännyt. Laulu oli ihan hyvä ja laulajakin persoonallinen. Ranska oli minusta mukavan itseironinen, mutta huumoripuolen voiton taisi tällä kertaa viedä Ukraina. Kieltämättä ihan hauska biisi, eikä naiseksi pukeutumista ensimmäisenä odottaisi Itä-Euroopan miehiltä. Saksa jäi myös mieleen. Vanhan kunnon swing puree aina.

Euroviisut näyttävät muuttuneen Itä-Euroopan jäsenten väliseksi. Väliin taisi kärkiviisikkoon tunkea ainoastaan Turkki, jota sitäkään ei voi pitää perinteisenä eurooppalaisena maana. Miksi Länsi-Euroopan maat eivät pärjää, ei ne biisit nyt niin paljon itä-eurooppalaisia huonompia olleet?

Itä-eurooppalaiset äänestivät surutta naapurimaitaan. On aika tylsää, kun tietää kenelle maan äänet menevät etukäteen. Eurooppalaiset taitavat olla tällä hetkellä niin hyvää pataa naapurimaidensa kanssa, että koskahan viimeksi. Jopa Kroatia antoi Serbialle täydet pisteet. Irlannnin ja Britannian, perinteisten laulajakansojen, romahdusta voi vain ihmetellä. Britannia oli ainakin kyllä luokattoman huono.

Paljon kohuttu euroviisujuontajapari jäi aika vaatimattomaksi. Heikki ja Ellen jyräsivät heidät selostuskopistakin käsin. En ymmärrä miksei niin hyvin synkkaavaa paria voitu ottaa juontamaan Euroviisuja. Vai oliko niin, etteivät olleet tarpeeksi kauniita ja komeita Ylen mieleen? Mitähän se Krisse teki vielä viisuissa? Henkilökohtaisesti alkaa jo kyllästyttää saman vitsin jatkaminen, mutta jos jostain on vielä hauskaa niin mikäs siinä...

Sen verran täytyy omaa kritiikkiäni syödä takaisin, että viisut oli järjestetty ihan laadukkaasti. Esittelyvideot olivat tosin aika perinteisiä, mutta ehkä niillä saadaan muutama turisti lisää Suomeen. Ja jos positiivista vielä hakee, niin viisut yhdistivät suomalaisia. Ilmeisesti Senaatintorilla ei edes juuri tapeltu.

Suomi palasi taas vain arkeen. Ensi vuonnan nähdään taas karsinnoissa. No, pääsemmehän taas voivottelemaan, kuinka meitä kohdellaan väärin. Siinä onkin jotain niin kivan suomalaista.



Kommentit

Suositut tekstit