Paritusta teeveessä ja hieromoissa



Tänään sitä on kuumeessa ja flunssassa lähinnä sohvalla tullut maattua katsellen televisiota. Jos jotain positiivista syysflunssista hakee, niin saa hyvällä omalla tunnolla maata kotosalla. Olen kai niin tunnollinen työntekijä, että sairastan viikonloppuna. Todellisuudessa johtunee vain siitä, kun antaa kropalleen luvan rentoutua viikonloppuna.

Digiaikaankin siirryttiin sitten eilen, ainakin omassa televisiossani kosiskellaan sen kunniaksi lisäkanavilla, taitavat vain pyöriä tämän päivän ilmaiseksi. Kaltaistani uutisnarkkaria tietysti CNN kiehtoisi. Mutta eiköhän nuo kanavat ala jo riittämään. Kiva nähdä pystyvätkö tv-luvan digin vuoksi lakkauttaneet elämään kauankaan ilman televisiota.

Nelonen ainakin markkinoi tehokkaasti uutta tosi-tv-sarjaansa Sinkkuäidille sulhanen. Koko asetelma on epärealistinen, toinen toistaan kauniimman sinkkuäidin kun ei luulisi olevan vaikea löytää herraseuraa. Maajussille morsian-sarjassa äijät olivat sentään tavallisen näköisiä, mutta niinhän se menee, että televisioon halutaan aina vain kauniita naisia. Olen sitä mieltä, että itse haluaisin tehtäväksi vaikka seuraavat sarjat "Maalaisgaylle sulhanen" tai vaikka "Lähiöjuopolle morsian". Noissa olisi jo tekijöille haastetta.

Kyllä näiden "paritusohjelmien" muoto on ainakin muuttunut kotikutoisesta Napakympistä, jossa aloitettiin aina lauseella "no kun työkaverit ilmoittivat".

Parituksesta puheen ollen, viime viikonlopun Hesarissa oli juttua thaihierontaliikkeiden antamista seksipalveluista. Olisi lapsellista edes kuvitella, että niissä hieronnan takia käydään.

Jotenkin tuntuu, että seksin ostamisen tekeminen rikolliseksi vain huonontaa seksipalveluita tarjoavien asemaa. Thai-nainenkin on aika turvaton jossain nuhruisessa kerrostalon alakerrassa sijaitsevassa hieromossa. Jos joku asia tulee rikolliseksi, niin siitä tulee helposti alamaailman hommia. Sinänsä en edes ymmärrä joidenkin intoa ostaa seksiä, mutta maailman vanhin ammatti tuskin katoaa koskaan minnekään.

Olisi mielenkiintoista tietää, onko ilotyttöjen asiakaskuntaa koskaan tutkittu. Minkälaiset tyypit ostavat seksiä ja miksi? Pääasiassa kai ihan tavalliset miehet, eivätkä mitkään limanuljaskat. Montaa miestä varmaan kiihottaa ajatus ilotytöstä ja anonyymistä rakkaudesta. Sitten onkin mukava palata vaimon viereen kotiin. Kuvottavimpia ovat ne, jotka juoksevat tyttäriensä ikäisten tyttöjen perässä. Naisten ei edes kai ole pakko ostaa seksiä, koska joku retku nyt vähintään aina jostain baarista löytyy. Eikä rattopojilla asiakkaita juuri olekaan.

Toisaalta jos joku ihminen omasta tahdostaan myy seksiä, niin ei kai sitä voi oikein kieltääkään. Siinä tapauksessahan asiakas alentaa itse itseään, jos joutuu tunnustamaan, ettei saa seksiä muuten kun ostamalla. Parittajat ja pakottaminen ovat tietenkin eri asia. Vaikeaa on sanoa ajautuvatko naiset kuitenkin maailman vanhimpaan ammattiin jonkin trauman tai muun syyn takia, vaikka vapaaehtoiseksi toimintaansa väittävätkin.

Ja vaikka ilotyttöjä halveksutaankin, niin samanlaista "huoraamista" on kyllä pikkujulkkiksienkin elämä ja jokainen meistä kai myy jossain vaiheessa periaatteitaan ja elämänuskoaankin. Prostituutio on kanssa niitä asioita, joissa mielipiteet menevät helposti överiksi joko puolesta tai vastaan. Asiallista keskustelua ei ole oikein ilmennyt. Jotenkin tuntuu, että ainakin feministit tuppaavat leimaamaan kaikki miehet otollisiksi ilotyttöjen asiakkaiksi ja naisten hyväksikäyttäjiksi. He eivät tunnu uskovan, että olemassa on erilaisiakin miehiä. Mitä he siitä ajattelisivat, jos miehetkin leimaisivat naiset tietynlaisiksi.


Kommentit

Suositut tekstit