Auttaisitko blondia vai brunettea?



Maailmahan on tunnetusti turhien tutkimusten tyyssija. Tai sitten itsestäänselvyyksien tutkinnan. Pari tutkimusta on jäänyt mieleeni viime ajoilta. Varmastikin vähemmän haastavia ja älyllisiä, mutta ei ole nyt mikään älyllinen olokaan. Kurjuuden maksimoinnistakaan kun ei jaksa aina lukea.

On nimittäin testattu miten eri tyyppistä kohtelua blondit ja brunetet saavat miehiltä. Auton sammuttua tielle blondit saivat apua nopeammin kuin brunetet. Brunetteja pidettiin tietenkin älykkäämpinä kuin blondeja ja he olivat hieman kiukkuisemmaksi kategorioitu. Blondeja pidettiin siis kiltempänä, mutta siis tyhminä.  Kaltaiseni kolmekymppinen mies taitaisi jäädä ilman apua sekä maantielle että keskelle kaupunkia maahan lojumaan, jos saisi sairaskohtauksen. Oli sitten blondi tai brunette. Kalju niin ainakin jäisi.

Ja tietysti blondeja on pidetty aina helppoina seksipommeina, ja ilmeisesti valtaosa miehistä suosii blondeja, ei kai blondeista muuten kulttia olisi tullut. Brunetet ovat olleet mieskansan mielikuvissa haastavampia. Mistähän ihmeestä ihmisille (tai siis nimenomaan) naisille on luotu luonteenpiirteitä hiusten värin mukaan. Harvan nyt luulisi käyttäytyvän tietyllä tavalla vain sen takia, että on jonkin väriset hiukset?  Mistähän homma on saanut alkunsa? Vai edes auttavatko mielikuvat tietynlaista käyttäytymistä?

Olisiko elokuvilla osuutta asiaan. Ainakin vanhoissa suomalaisissa elokuvissa elovenatytöt olivat niitä kilttejä ylioppilaspoikien kesäilottelun uhreja tai paatoksella isänmaataan puolustavia lottia. Bruneteille oli varattu kohtalokkaiden naisten roolit tyylin Regina Linnanheimo. Mutta suuressa maailmassa blonditkin saivat olla ilkeitä. Marlene Dietrichiäkään harvemmin tapasi pikkuvaimon roolissa. Kaikista pippurisimpia ja kohtalokkaimpia olivat punapäät. He ovatkin jääneet blondi-brunette väittelyssä pahasti paitsioon.

Itsekin olen hiusteni väriltä blondi, ainakin jollain tasolla. Ja ainakin kesäisin. Onkohan meitä miehiäkin luokiteltu hiusten värin mukaan naisten maailmassa? Vai vaan sen perusteella, onko niitä ylipäätään. Olisi kiva tietää. Käsittääkseni kaljuja miehiä tavataan pitää viriileimpänä. Ainakin itse olen liian hyväuskoinen ja luottavainen, jotka myös kai kuuluvat blondien ominaisuuksiin.

Tämä toinen tutkimus todisti taas jälleen kerran, että pahat pojat saavat naiset. Mitähän uutta siinäkin on? Sehän on tiedetty jo etukäteen. Itsekäs, lähes machiavellimainen käytös on ilmeisesti etuna naismaailmassa. Ja valloittajan maine vain lisää kiinnostavuutta. Kuinka meidän kunnon miesten käy laulettiin jo jossain vanhassa hitissä. Ei hyvin. Ellei sitten satu omistamaan univormua.

Ja jos olisin nainen, niin kyllähän jännittävämpi mies varmasti kiinnostaisi enemmän. Samalla tavallahan miehetkin haluavat kotiin kiltin naisen vaimoksi ja seikkailevat sitten brunettejen kanssa muuten. Ja kyllä sitä voi aina itseensä mennä. Perusluonteelleen ei mitään voi, mutta tylsä ei ole pakko olla. Jännittävyys on varmaan kanssa niitä vääriä mielikuvia, joita ihmiset ovat luoneet rakkaudesta ties mistä. Pitäisi koko ajan yllättää ja olla erikoinen rakkaudessakin.

En sitten tiedä, rakastuvatko naiset enää sitten renttuihin myös tuon vanhan laulun mukaisesti, ehkä pelkästään vain itsekkäisiin, jota sitä kutsutaan tosielämässä kai itsevarmuudeksi. Harva nainen sietää ylenmääräistä juopottelua ainakaan kovin kauaa nykypäivänä.

Tutkimuksen mukaan naiset myös haluavat lastensa isäksi tai ainakin kasvattajaksi kiltin miehen. Sekin on tietenkin luonnollista. Lapatossu kantaa rahat kiltisti kotiin ja myöskin pysyy kotona ja vieläpä nauttii lasten kanssa olosta. Machiavelli kotona taas ei sovi lasten kasvatukseen, mutta kyllä seikkailuun.

Eli te kiltit miehet, joilla ei ole ollut onnea naisasioissa, heittäytykää itsekkäiksi. Siitä se kai sitten lähtee.


PS. Enää yksi päivä lomaan...

Kommentit

Suositut tekstit