Viisikymppiset jatkuvat: Michael Jackson



Juuri kun olemme toipuneet Madonnan merkkipäivistä, odottaa jo seuraavat julkkissynttärit. Pop-maailman ikikummajainen Jacksonkin saavuttaa miehen iän. Mielenkiintoista olisi tietää, mikä on Jacksonin käsitys synttäreistä. Tuskin ainakaan kakkukahvit ja sitten kavereiden kanssa ravintolaan pämppäämään.

Tosin viimeinen kuva, minkä miehestä näin, oli sen verran järkyn näköinen, että ihme olisi, jos mies rikkoisi vielä kuudenkympin rajapyykin. Mies on lääketieteellinen ihme, siinä missä rollarikitaristi Keith Richardskin. Richards näyttää kuolleelta, mutta Jackson taas siltä, että hänen kasvonsa voivat pudota koska tahansa. Elossa molemmat silti ovat. Viisikymppiset taitavat muuten tulla aalloissa, ainakin niin tänään kuulin, ilmeisesti vuosi 58 on ollut antoisa vauvavuosi.

Jacksonista on niin lukemattomia tarinoita, ettei niitä kannata alkaa erikseen listaamaan. Ikuisuusväittely on, onko mies pedofiili tai ei. Ainakaan musiikkia hän ei ole tehnyt vuosikymmeneen. Kokoelmalevykin äityi ajoittain suuruudenhulluksi ainakin markkinoinniltaan, kun miehestä tehtiin jättikokoinen kristuspatsas, joka pelastaa maailman sodilta ja sademetsien kaadolta. Jackson kuuluu niiden omituisten miljonäärien lahkoon, joihin kuului esim. tuottajalegenda Howard Hughes. Tosin Jacksonin omaisuuden sanotaan menneen ylenmääräiseen tuhlailuun. Sekin osoittaa aikanaan pop-maailman kyvyikkäimmän bisnes-miehen menettäneen otteensa todellisuuteen.

Niin tai näin, mutta parhaimmillaan Jackson teki kelpo musiikkia. Jo heti Jackson Five ajoista lähtien ja oli ehdottomasti 80-luvun suurimpia tähtiä. Mihin sitten kaikki kaatui? Mihinkään Jackson-dokumentointiin ei liene täysin luottamista, mutta erikoisuuden tavoittelu taisi mennä liian pitkälle. Medialle syötetyt tarinat kääntyivät Jacksonia vastaan. Lasten majoittaminen Neverland-ranchissa ei ainakaan tilannetta yhtään parantanut.

Nyt Jackson on täysin vapaata riistaa pilkalle siinä missä entisajan sirkuskummajaiset. Mies on luonut itsensä jopa ulkoisesti täysin kaikista muista ihmisistä poikkeavaksi. Ja kuten tiedämme, joukosta poikkeavalla ei ole helppoa. Oli tämä sitten megatähti tai miljonääri. Vain Jackson itse tietää miksi. Moni muukin on joutunut luopumaan ennen aikojaan lapsuudestaan, mutta kuusivuotiaalle tuskin kiertueet tekevät hyvääkään. Ja eipä Jacksonin-klaanin muutkaan jäsenet mitään tuikitavallisia ole. Eikä Jacksonin isä Joe Jackson tunnu tasapainoisimmalta tuulipukuisältä.

Jackson tuntuu olevan nykyisin jonkinlainen kansainvälinen kiertolainen ja pulpsahtelee lehtien palstoille lähinnä omituisten tempaustensa tai Jacksonin lasten isän oikean alkuperän arvuuttelun takia. Paluuta lavoillekin Jackson yritti, mutta se oli liikaa, kun ahdistus kävi lavalle noustessa liian kovaksi. Sääli, sillä parhaimmillaan Jackson oli mitä mainion soul-laulaja ja biisintekijäkin.

PS. Julkisuuden sijaiskärsijämme eli Big Brother aloitti taas. Katselin eilen aloitusjaksoa. BB:ssä on tultu siihen vaiheeseen, että heti alusta lähtien täytyy tempaista ja saada huomiota, kun niin moni asia on jo tehty. Pelissä on mahdotonta pysyä seinäruusuna. Kansainvälisesti salataan jo vakavat sairaudetkin kilpailijoilta, että saadaan draamaa. Hieman huvitti kun kaikki uudet kilpailijat kuvailivat itseään lähes samoilla sanoin. Olen äkkipikainen, eikä minun kanssa kannata ruveta riitelemään. No, mitä hemmettiä tekevät sitten ventovieraiden kanssa samassa talossa.

BB-Minna päätti tehdä sitten heti sen varmimman keinon saada huomiota. Vetää kännit ja esitellä rintojaan.

Miten omaperäistä.


Kommentit

Suositut tekstit