maanantai 30. maaliskuuta 2009

Nyt se sitten tapahtui, Helsinki nielaisemassa Vantaan


Niin siinä sitten kävi, että Vantaan kaupunginhallitus taipui kannattamaan Helsingin ja Vantaan kuntaliitosselvityksen tekemistä. Asia menee vielä kaupunginvaltuustoon, mutta eiköhän tulos ole siellä samansuuntainen.


Ihmettelen miksi edes selvitystä tehdään, onko pääkaupunkiseudun yhteistyö katsottu loppuun asti. Mutta näinhän se menee, kun joku on hyvä homma, niin se on hyvä homma kun sitä hoetaan riittävän kauan. Ja koko keskustelun alku ja tarve on unohdettu.


Itse en edelleenkään liitosta kannata, mutta ehkä selvitys kertoo sitten jotain sellaista, että pääni kääntyy. Ja selvitykset kyllä saadaan tehtyä tilaajan (tässä tapauksessa ilmeisesti Helsingin) toiveiden mukaan, joten asia on sitä myöten selvä.

En tosin sitä usko että pääni kääntyy, sillä en suhtaudu asiaan järjellä vaan tunteella. Olen vantaalainen, enkä halua asua Helsingin provinssissa. Minusta Vantaa on Vantaa, vaikka sanotaan, ettei sillä ole identiteettiä. Kuinka paljon Vantaalla on yhteistä Helsingin kanssa? Vanha Helsingin maalaiskunta Vantaa on aika vahvasti omanlaisensa, vaikka muuta väitetään. Mutta Helsinki ilmeisesti suhtautuu yhä edelleen Vantaaseen maalaiskuntanaan.

Yhteistyötä on pääkaupunkiseudun kuntien kesken tehtävä. Joukkoliikenteen ja henkilökunnan rekrytoinnin sulauttaminen esimerkkeinä. Jos Vantaa liitetään Helsinkiin, niin miksi ei sitten kerralla Espookin. Jättikunta olisi keinotekoinen, ennen kuin siinä on Espookin mukana.

Epäilen kyllä, että vantaalaiset heräävät puolustamaan kotikuntaansa sitten, kun kuntaliitos tulee oikeasti ajankohtaiseksi. Toivottavasti ei ole vain siinä vaiheessa jo liian myöhäistä. Vantaa ei ole kuitenkaan mikään Sipoo, jota voidaan miten tahansa kohdella. Täällä asuu paljon äänestäjiä.

Helsingin palveluja tunnutaan pitävän parempina kuin Vantaan. Sitä osittain saattavat ollakin. Kalliimmalla tuotettu ei vain välttämättä tarkoita parempia palveluita vaan myös tehottomuutta. Vantaan hallinto on pienempi kuin Helsingissä, joten turhista paperinpyörittäjistä ei voida ainakaan moittia. Ilmeisesti saneerattavat olisivatkin Helsingin kaupungista eikä Vantaan kaupungin työntekijöistä.

Haluaisin myös, että paikallinen media suhtautuisi vähemmän kritiikittömämmin mahdolliseen yhdistämiseen. Nyt hehkutetaan vaan yhteisen pääkaupunkiseudun onnea, vaikka mitään ei ole mustaa valkoisella, että tuloksena olisi Onnela. Vähän tasapuolisuutta eri mielipiteille, kiitos.

Sitä ennen: Tassut irti Vantaasta!


Ps. Oletteko huomanneet uudenlaisen uutisointialueen? Ympäri maailmaa paljastuu harva se päivä lapsiaan raiskaavia hirviöisejä. Miten ne paljastuvat kaikki samaan aikaan? Onko heitä suojeltu ja vai asioilta ummistettu silmät? Miksi he paljastuvat aivan liian myöhään. Miten sairas voi ihminen olla, joka sulkee oman lapsensa kellariin ja tekee tälle lapsia? Ja miten ihmeessä kukaan ei tutki samaa taloa, mistä lapsi on ilmoitettu kadonneen?

Onneksi lehdissä on iloisiakin uutisia. Tämä sunnuntain Hesarissa ollut koko sivun rakkauskirje on minusta äärimmäisen romanttista. Ihan kuin elokuvista. Toivottavasti se ei ole mainos, mitä kyynikko minussa epäilee.

Muistatteko muuten sen Kerrostalokyttääjät -nettisivuston? Ilmeisesti aika on ajanut siitä ohitse, kun sivut olivat jämähtäneet vuoteen 2006. Se taisi olla ensimmäinen nettisivusto, joka pyöri tv-sarjanakin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti