keskiviikko 17. kesäkuuta 2009

Hidastetusti kirmaavat hengenpelastajat
Kuva: Baywatch.com


Subtv aloitti Baywatch-sarjan uusinnat. Baywatch on niitä tv-sarjoja, jotka lähes kaikki tietävät tai tiesivät. Mutta jos joku ei tiedä, niin se kertoi hengenpelastajien elämästä Kaliforniassa.

Koko 90-luvun pyörinyt sarja oli/on käsite, vaikka totta puhuen oli loppuvaiheessaan jo tarinankerronnaltaan hyvinkin heikko. Kuten otsikkoni kertoo, jaksot koostuivat lähinnä hengenpelastajien hidastetusta juoksusta rannalla. Siis naispuolisten ja jokainen arvaa miksi.

Sarja oli jonkin aikaa katsotuin ja tunnetuin sarja koko maailmassa 90-luvulla. Sille naureskeltiin, mutta sitä katsottiin.

Alkuvaiheessaan Baywatch ei ollut hullumpi sarja. Subtv aloitti kuulemma uusinnat niistä jaksoista, joissa Pamela Anderson tuli sarjaan mukaan. Aivan alusta lähtien hän ei ollut mukana. Vaikka Pamela teki (tai Pamsun silikonit) tekivät sarjasta elämää suuremman ilmiön, katosivat samalla tekijöiltä ideat kunnon juoniinkin. Tai huomattiin, että mikä sarjassa eniten myy ja hankkii katsojia.

Baywatchin juonet (silloin kun niitä vielä oli) henkivät kyllä hyvää tahtoa. Paha sai palkkansa ja ongelmat ratkesivat puhtaaseen amerikkalaiseen tyyliin.

Mutta ei Baywatch missään vaiheessa salaillut sarjan todellisia menestyksen kulmakiviä. Kauniita, muodokkaita naisia ja komeita, lihaksikkaita miehiä. Pamelasta sarja teki megatähden ja toisen kulmakivensä David Hasselhoffin sarja pelasti Ritari Ässän roolin varjosta.
Ilmeisesti sarja piti Davidin irti myös pullosta, sillä nyt mies ilmestyy lähinnä tietoisuuteemme laskettuaan alleen lentokentällä tai lastensa kuvaamalla kännisyöntivideolla. Sääli Davidia, antaisipa joku taas hänelle oman sarjan, että saataisiin mies kuntoon.

Pamsusta ei ole tarpeen juuri kirjoitella, mitäpä hänestä ei jo tiedettäisi. Seksivideon miehensä Tommy Leen kanssa jotkut väittävät olevan Pamsun paras näyttelijäsuoritus. En tiedä, kun en ole videota nähnyt. Ja eihän hän näytellä osaakaan, ei pätkääkään, mutta tuotteen hän osasi itsestään rakentaa. Pamsu on kaikkea muuta kuin tyhmä blondi. Hänellä on vain äärimmäisen heikko maku miesten suhteen.


Ja eivät ne muutkaan Baywatch-tähdet muuten osanneet näytellä. En edes muista niiden nimiä. Ainoastaan Yasmine Bleethin, joka oli minun suosikkini eikä Pamsu, joka on makuuni turhan kovan oloinen. Kuvassa Yasmine on oikealla Pamsun kanssa poseeraamassa.

Baywatchilla on muuten yksi legendaarisimpia tunnusmelodioita. Kuunnelkaapa, jos ette kuullut. Aivan mahtava. I`ll be ready, I´ll be ready...

Jopa Baywatch poiki ns. spin-off-sarjoja, kuten Baywatch Nights ja Baywatch Hawaii. Ne olivat jo niin heikkoja, etten edes minä niitä katsonut.

Jotain Suomen viattomuudesta tai kokemattomuudesta suuren maailman edessä vielä 90-luvulla kertoo, kun oli ison luokan uutinen, kun silloinen Linda Brava pääsi Baywatchiin.


Ja ei Linda hullumpi osassaan ollutkaan. Siinä vaiheessa sarja oli tosin jo pahasti hiipumaan päin. Sanottiin Lindasta mitä tahansa, mutta kukaan muu suomalainen ei ole päässyt vielä yhtä katsotun sarjan yhden jakson vierailijatähdeksi.

PS. Telkusta alkoi muuten Rokkarille Morsian toinen tuotantokausi. Morsiamet vaikuttavat viime kauttakin enemmän Las Vegasin strippiluolista reväistyltä. Mutta tuskin Poisonin Brett Michaelskaan kukoistuksessaan on. Sama vanha kielisuudelma kahden sanan jälkeen "neitosten" kanssa on silti yhä käytössä.

Aivan mainio sarja on Therouxin vinksahtanut viikonloppu, vaikka vain vahvistaakin eurooppalaisten käsityksiä amerikkalaisista väkivaltaisina ja omituisina. Mutta jakso jengimaailmasta oli kyllä aika silmät avaava samoin kuin toinen jakso toinen toistaan hullummista uskonnollisista lahkoista.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti