tiistai 29. syyskuuta 2009

Uutisia, uutisia (sairaan vaativat isät)


Jotkut uutiset koskettavat. Ennen Pietariin lähtöäni otsikoihin nousi Herlinien perhedynastian Pekka Herlinin elämäkerta. Lapset olivat antaneet kirjaan sekä myöhemmin medialle vähemmän mairittelevia lausuntoja isästään.


Yksi Pekka Herlinin pojista olisi jopa toivonut isänsä kuohittavan. Sinänsä kunnioitettavaa, että rehellisyyttä löytyi, vaikka en ole koskaan pitänyt kuolleiden ruoskimisesta.

Kun puhutaan sellaisesta omaisuudesta, mikä Herlineillä on, lienee ymmärrettävää, jos sisarusten välit menevät poikki yhden saadessa kaiken. Tosin käsittääkseni muutkaan Herlinit vallan saaneen Antti Herlinin lisäksi eivät ole tyhjätaskuja.

Herlinien taru on kuin oppikirjasta. Kuinka raha ja valta ei tuo onnea ja kuinka onneton elämä jatkuu, kun vastoin tahtoaan joutuu imperiumin johtajaksi. Käsittääkseni johtoon ei alunperin halunnut Pekka Herlinkään. Päätti sitten jatkaa pahaa oloaan eteenpäin, joka on varsin suomalaista. Täällä huonon olon ketjuja ei haluta tai pystytä katkaisemaan.

Herlinien taru on myös kertomus siitä, kuinka vaativa ja onneton isä voi tuhota koko perheen elämän. Suomessa näitä isejä riittää, vaikka ei imperiumia omaisikaan. Isä voi rakentaa perheellen ulkoisen onnen, mutta rautaista tahtoa tai ymmärrystä ei riitä enää omalle perheelleen. Läheisten arvoa mitataan sen mukaan, elääkö isänsä vai omaan unelmaa.


--------------------------------------------------------------------------------------------------------


Isä-aiheeseen liittyen. En yleensä mainosta suoraan blogissani, mutta nyt on pakko. Jos satutte liikkumaan Karjaan seuduilla, siellä on valokuvanäyttely Isyydestä. Tästä lisätietoa.


---------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Estonian uppoamisesta on viisitoista vuotta. Tämä viimeinen radiokeskustelu herättää tunteita vieläkin.
-----------------------------------------------------------------------------


Pietarin reissuni aikana oli kieleemme onnistunut pujahtamaan myös uusi käsite. Puumilla tarkoitetaan plus 45 naisia, jotka seurustelevat nuorten miesten kanssa. Minusta tuo puuma käsite on hieman hassu ja rumakin. Epäilisinpä, että varsinkin kauniilla tuon ikäisillä naisilla riittää vientiä nuorten miesten keskuudessa muutenkin.


-------------------------------------------------------------------------------------------

Viime aikoina olen seurannut kahden eri ennen niin hyvän asian alasmenoa. Big Brother on tätä nykyä tylsä ja väkisin väännetyn oloinen. Lopetettaisiin koko sarja, kun sitä vielä joku katsoo. Uuvuttava ja typerä Paratiisi ja Slummi -venkoilu jatkuu viikosta toiseen. Ja kun mitään muuta ei keksitä, niin taloon pistetään uutta porukkaa sisään ja joidenkin naurettavien sääntörikkomusten takia ulos. Ja kun heterot ovat tylsiä kuin mitkä, lampataan taloon sisään ja ulos homoja, ikään kuin he olisivat jotain sirkuseläimiä.


Helsingin Sanomien Nyt-liite on vain haamu entisestään. Koko lehdessä ei yksinkertaisesti ole mitään luettavaa. 90-luvun puolivälissä se oli raikas tuulahdus, mutta tuntuu, että samassa genressä kilpailevat vastaavat lehdet ovat ajaneet Nyt-liitteen ohitse. Jotain tarttis tehrä tai kohta ilmoitan, että en ota sitä liitettä enää vastaan. Tai ainakaan maksa siitä.


--------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Paikallislehdessämme Vantaan Sanomissa oli muuten juttu jonkun lautakunnan varajäsenestä (sinänsä jo absurdia jutuksi asti), joka oli poseerannut netissä alasti. Mutta eivätkö poliitikot muutenkin riisu itsensä alastomaksi elämästään juorulehdissä kertoessaan? Paitsi tietenkin vaalirahoituksesta sun muusta p.....sta.Vaatekaappiini ilmestyi aito ja alkuperäinen Korso-paita.


No, tässä Anna Puuta teille kuunneltavaksi.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti