tiistai 13. lokakuuta 2009

Tervetuloa teillekin Suomeen


Kentin lisäksi (sain kuin sainkin muuten liput) Suomeen on tulossa useampikin bändi, jota haluaisin mennä kuuntelemaan. Näitä ovat Rammstein (liput ovat kai menneet jo), U2 (en tiedä, ovatko myynnissä, vai ovatko myyty jo) ja Depeche Mode (ilmeisesti jokunen surkea lippu on).

Rammstein tuli elämääni kuin varkain. MTV:llä se kai silloin pyöri ja Vivalla, saksalaisella musiikkikanavalla, joka näkyi 90-luvulla vielä ilmaiseksi. Aluksi en pitänyt bändistä lainkaan, mutta myöhemmin olen bändiin mieltynyt. Bändi on todistanut, että saksakin voi kuulostaa laulettuna kauniilta. Heti kun ymmärretään sen jämäkkä preussilaisuus hevibändin veturina. Tässä Rammstein suosikkibiisini. Video on suorastaan loistava.

Depeche Mode on myös suosikkibändejäni. Depeche Moden löysin senkin MTV:n kautta 90-luvun alussa, vaikka toki tiedän, että ovat tehneet uraa jo ennen 90-lukuakin. Personal Jesus toimi portinavaajana. Mutta lopullisen läpimurtonsa bändi teki päässäni 90-luvun lopulla. Miksi Depeche Mode? Ostin Barrel of a gun -sinkun Dresdenistä, jotenkin se kuvasti sen hetkistä mielentilaani. Depeche Moden musiikkivideot ovat aina olleet laadukkaita.

Sitten on jättiläinen nimeltään U2. Kyseinen bändi on ollut suosikki niin kauan, että en edes enää muista koska ensi kosketus tapahtui. Todennköisesti se oli ikuinen klassikko nimeltään One. U2 on mastodontti, jota vastaan on vaikea taistella. Bono on melkeinpä käsite, joka ei jätä yksiäkään kissanristiäisiä käymättä, mutta on myös ainoa rokkari, joille aukevat vallan huoneet.

Suosikki U2-levyni on Pop, joka on suotta aliarvostettu.Mutta tässä kantaa ottavan bändin varhaisempaa tuotantoa Bloody Sunday, jota me sisäiset irlantilaiset emme voi tietysti unohtaa.


-------------------------------------------

Sörkan vankilan historiasta on kuulemma tehty jo toinen kirja. Mielelläni lukisin, jos sattuisin jostain käsiini saamaan. Vankiloista on kirjoitettu aika vähän ja vielä vähemmän vartijoiden elämästä.


Tiedättekö muuten, mikä on varmin syy joukkokokoontumisiin naisvaltaisella työpaikalla? No, se on tietenkin vierailemaan tullut vauva. Näillä työpaikoilla kuuluu miltei velvollisuuteen tulla esittelemään jälkikasvuaan. Tosin aktiivisessa lisääntymisiässä olevat naisetkin ovat virastoissa vähissä. Vielä vähemmän on aktiivisessa lisääntymisiässä olevia miehiä.

Tiesittekö muuten että Maria! -shown emäntä Maria Veitola pitää omaa blogia. En taida kuulua hänen kohderyhmäänsä, mutta ihailtavan usein päivittää blogiaan. Marian blogiin.

Huomenna iltapäivällä teen itsekin uuden aluevaltauksen. Menen nimittäin avustajaksi erääseen tulevaan tv-sarjaan. Mutta siitä sitten lisää myöhemmin.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti