perjantai 6. marraskuuta 2009

BB-mittariKuva: www.bigbrother.fi


Oletteko vielä seuranneet BigBrotheria. Minä myönnän, että olen taas katsonut BB:tä kun loppu lähenee. Oikeastaan en tiedä miksi. Josko haen jotain pakokeinoa.


Jos lukee maikkarin nettisivujen viihdeuutisia, ei voi oikein olla huvittumatta. Siellä raportoidaan tarkasti BB-tyttöjen yhteissuihkut ja peiton heiluttamiset. Harvemmin Esa A:n syvämietteisistä ajatuksista. Mutta BB-talo ei yksinkertaisesti ole maistereiden ja tohtoreiden paikka. BB-talossa ymmärretään vain syvää yleissuomalaisuutta. BB-tohtori Antti on selvästi yrittänyt selvittää, millä BB:ssä pärjää, mutta BB:ssä ei tutkinnot auta.BB-asukkien juomingeista raportoidaan niistäkin aktiivisesti. Asukkaista valtaosan elämä pyöriikin juomisen ympärillä. Sinänsä se ei ole ihme, sillä edellisvuosiin verrattuna talossa on yhä vähemmän aktiviteettejä. Talossa ei myöskään ole minkäänlaista siivousohjelmaa, vaan vaatteet ja tiskit lojuvat pitkin kämppää, mikä ärsyttää minua, nykyistä siisteysintoilijaa suuresti. Suomen armeijan BB-taloissa nämä myös toisilleen aiemmin tuntemattomat henkilöt sentään pakotetaan siivoamaan tupansa.Tämän vuoden BB:n suuria ongelmia on, että asukkaat tietävät jo kupletin juonen. Älykkäimmät heistä kykenevät jopa laskelmointiin. Mitä muuta tyttöjen suihkusessiot tai poikien rivot jutut edustavat? Kaikki tietävät, että kilpailu katsojien äänistä on kovaa. Varsinkin kun äänestystä vääristetään BB-talkshowssa hokemalla koko ajan äänestystilannetta, vaikka koskaan meille ei ole paljastettu, millä tavoin äänet lasketaan.Jos jotain BB:stä iloa tavallinenkin rahvas saa, niin sen täytyy olla BB-asukkaiden heikko yleistietämys, joka on jo lähes legenda. Korkeastikaan koulutetut eivät tiedä Suomesta perusasioita, mikä ei aiheuta minussa edes huvittuneisuudesta vaan enemmän hätää Suomen koulutusjärjestelmän tilasta. Edes aatelistyttö-Saranna ei tunnistanut Finlandia-hymniä.Minusta tämän kauden positiivisimpia yllätyksiä on Esa A. Mies saattaa jopa voittaa leikin, sillä jos hän laskelmoi, tekee sen diplomi-insinöörin tarkkuudella. Filippiinien vieras Cathy on myös valloittava. Aasialaisen kohteliaiseen tapaan hän tosin ylistää kaikkea ja kaikkia, toisin kuin toinen BB-talon aasialainen Dana, jota ei erota kantasuomalaisesta enää mikään muu kuin äärettömän heikko viinapää. BB-Asoa ei kyllä myöskään muslimiksi ja kurdiksi luulisi.Tulevia vuosia varten BB:n täytyy uudistua radikaalisti. Nykyinen kupletti on nähty jo neljästi. Sinne täytyy ottaa muitakin vähemmistöjä kuin homoja ja maahanmuuttajia. Vähemmistöillä tarkoitan elämäntapavähemmistöjä. Ei BB.n tarvitse miksikään valistus-tv:ksi ruveta, mutta suomalaisesta kaavasta poikkeavia yksilöitä voisi valita enemmän kuin pari kummajaista.

--------------------------------------------------------------


Uutisihmetyksiä: En ole koskaan ymmärtänyt, miten raiskauksista voi saada ehdollisia vankeustuomioita. Porukalla raiskanneet jenkkifutarit säästyivät ehdottomalta tuomiolta ja tämänkin tapauksen voin liittää Suomen tehottoman oikeuslaitoksen piikkiin. Vaikka nainen lähtisikin kämpille, ei se tarkoita automaattisesti seksiä, puhumattakaan raiskauksesta.Mikä siinä on, että kun eduskunnassa tapahtuu jotain kohahduttavaa, niin puhemies Sauli Niinistöltä mennään hakemaan kommentit, että hyi hyi kansanedustajat. Näin ei saa tehdä. Onko Niinistö tehnyt vielä mitään eduskunnan käytäntöjen putsaamiseksi? Kysyn vain minä.


Töissä on yhtä sikainfluenssamylläkkää. Onneksi kollegani hoitaa tiedotushommat sen suhteen pääosin, mutta ei sitä tiedä, mihin tässä itsekin joutuu. Edes me tiedottajat kun emme ole immuuneja sikainfluenssalle. Ihmiset ovat varsin raivokkaita ja aggressiivisia suorastaan. Jopa tappelunnujakoita on sikainfluenssarokotusjonoissa käyty. Yksikin rouva huusi minulle tänään puhelimessa ja en uskalla ajatella, minkälaista käytös rokotuspaikoilla on. Kyseessä on toki huonossa lykyssä kuolemaanjohtava tauti, mutta raivo ei kyllä yhtään auta asiaa. Mutta olemme jo lumipalloefektissä, jota ei voi enää pysäyttää järjellisellä ajattelulla. Jollain tavalla tulee mieleen Myyrmannin pommiräjähdyksen ajat, jolloin kritiikki oli yhtä kovaa.


Tämä onnellinen henkilö on ainakin saanut rokotuksen.
Kuva: Elina Kinnunen

------------------------------------------------------------------------------

Minulla on muuten nyt uusi Vantaa-blogi. Korson kundi. Käykäähän te vantaalaiset ainakin katsomassa.


--------------------------------------------------------------------------


Olo on aika väsynyt ja kipeä. Peukalossani on mysteerinen kipeä haavauma ja salaperäinen yölämpö ja flunssa vaivaavat. Ehkä kehoni viestittää, että olisi syytä hiljentää tahtia, mutta miten voisin. Elämässäni meni niin monta vuotta hukkaan masennuksen, pelon ja päättämättömyyden takia.

-----------------------------------------------------------------------------------

Postia Hesarilta. Jokainen lehti tuntuu uusiutuvan tätä nykyä useamman kerran vuodessa. Tuo kuukausiliitteen mainosteksti on suorastaan liikuttava.  Minulle riittäisi Hesarin uudistukseksi sekin, että lisäisivät kaupunki-osioon sivuja lisää.Kuukausiliite uudistuu 9.1.2010

Uusi Kuukausiliite on ajankohtaisempi, merkittävämpi ja kiinnostavampi. Se

herättää yhteiskunnallista keskustelua. Se on visuaalisesti voimakas ja

innostava. Se naurattaa ja itkettää, parhaimmillaan yhtä aikaa.Hyvä Helsingin Sanomien tilaaja,Maanantaina 16.11.2009 saat luettavaksesi uudistuneen lehden. Helsingin Sanomat uudistuu päivälleen 120 vuotta myöhemmin, kun Päivälehden - Helsingin Sanomien edeltäjän - ensimmäinen numero ilmestyi.Haluamme tehdä lehteä, jolla on merkitystä lukijalle. Uutistyön suunnittelu lähtee lukijan tarpeista, ja uuden rakenteen ja ulkoasun ansiosta Hesari on arkiaamun kiireessä entistä sujuvammin luettavissa. Uudistuvat teemasivut, laajentuva mielipidesivusto ja uudet kulttuurisivut tarjoavat ajattelemisen aihetta. Uutissivut kertovat ja selittävät, mitä tapahtuu - ja mitä merkitystä sillä on.Luettavaa lehdessä on yhtä paljon kuin aiemminkin. Varsinkin viikonloppuisin lehdessä sukelletaan pintaa syvemmälle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti