perjantai 4. joulukuuta 2009

90-luvun tanssipop helmeileviä


Tämän päivän Hesarin Nyt-liitteessä oli juttu ex-radiotoimittaja Timpe Salosesta, joka tätä nykyä tuo 90-luvun tanssipopartisteja Suomeen esiintymään. Hieno homma. Valtaosa jäi yhden hitin ihmeiksi, eikä heillä liikaa rahaa varmasti ole. Heitä, jos keitä levy-yhtiöt ovat naruttaneet. Ja hitto soikoon. Näissä artisteissa on kitschiä. Ainakin me 90-luvulla kukkeimman nuoruutemme viettäneet muistamme nämä artistit. Halusimme tai emme. Nauttikaa youtubesta kaivamaani kavalkadista tai olkaa nauttimatta...


Dr. Alban tuo laulava hammaslääkäri on käynyt esiintymässä yökerhoissa Suomessakin näinä aikoinakin, jos en aivan väärin muista.


Haddaway. Tuon ajan suurin. Oli muistaakseni Mika Häkkisen suosikkiartisteja.


Kuka nyt ei kuku jamboa muistaisi?


Samaisesta Nytin jutusta luin, että Captain Jack on kuollut, mutta hänen poikansa jatkaa onneksi perintöä. Captain Jack oli muistaakseni oikeastikin armeijan miehiä alunperin.


2Unlimitedia ei voi tanssipopista puhuessa unohtaa. MTV:n vakiokamaa 90-luvun alkupuolella.


Scatman John on siirtynyt myös ajasta ikuisuuteen, mutta teki yhden 90-luvun suosituimmista biiseistä.


Ace of Base kiertää yhä. Vantaan Onnelassakin kävi hiljattain. Tämä biisi ei itseasiassa ei ole edes huono pop-biisi.


Tämänkään Tanskan lahjan maailmalle Aquan biisi ei ole huono. Laulaja Lene seurusteli muistaakseni A-han laulajan kanssa.


DJ Bobokin on yritellyt uraa uudestaan.


Guntherista en mene takuuseen, onko jo 2000-lukua, mutta henkisesti 90-lukulainen. Osaavat ne saksalaiset myös nauraa itselleen?


Ruotsalaiset ne osaavat. Tässä uusioversio. Rednex.


Tälle marokkolaissyntyiselle ruotsalaiselle Leila K:lle kävi vähän huonosti. Muistaakseni asuin siltojen allakin jossain vaiheessa myyden itseään. Käsittääkseni on jo kuntoutunut. Tämä Electric oli aikansa suosituimpia diskobiisejä.


Kuka voisi olla pitämättä Las Ketchupin tytöistä.

Espanjanjassa pysytään. Kavalkadi päättyy itseoikeutetusti Los Del Rion Macarenaan.


PS. Kotimaisia ajan herkkuja luvassa myöhemmin....

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti