lauantai 12. joulukuuta 2009

Viikon rajut kohu-uutiset


Joskus luovuus on niin jumissa, että on turvauduttava iltapäivälehtiin luovuuden lähteenään. Ja on tälläkin viikolla kaikenlaista sekoilua on taas ollut paremmissakin piireissä.


Tiger Woods on kovapalkkaisimman urheilijan lisäksi maailman puhutuin urheiluja. Pulmusen imagon omaava Tiger osoittautui nimensä veroiseksi mieheksi naisten suhteen. Mies kun on pitänyt haaremia yllä ja sekoillut muutenkin oikein olan takaa. Siihen jamaan mies itsensä saattoi, että joutui laittamaan uransakin jäähylle.


Onhan urheilijat ennenkin olleet "pelimiehiä", mutta Woods tapaus oli vain kaksinaismoralismia parhaimmasta päästä, jollaista voi esiintyä vain Usassa. Euroopassa pettämiseenkin suhtaudutaan julkisuudessa huomattavan paljon käytännöllisemmin, ellei pettäjä ole aikaisemmin profiloitunut jonkunlaisena vanhojen arvojen peräänkuuluttajana.Ilmastokokouskin rantautui Köpikseen. Vaikka olen yrittänyt perehtyä asiaan, mitään muuta en ole saanut selville, kuin että joitain päästöjä pitäisi leikata puoleen. Uskokoon ken tahtoo näiden kokousten vaikuttavan mitään. Kaikki syyttelevät toisiaan hamaan loppuun asti, siinä välissä Malediivit muuttuu sukelluskohteeksi, ennen kuin valmista tulee.


Sama koskee uutista sikaloiden tilasta. Hulluinta sikojen kiduttaminen on siinäkin mielessä, että armollisemmin kasvatetulle luomusialle tuntuisi olevan eniten markkinoita luomutuotteista. Kysymys lieneekin pelkästään tehokkuudesta. En tosin enää tiedä, mikä tässä aikamme ruokarallissa on enää järkevää. Ostin tässä yhtenä päivänä kanaa ja kas kummaa. Liha oli tuotu Brasiliasta. Onko tässä enää mitään tolkkua?


Ei ole viikkoa ilman koulukiusaamisuutisiakaan. Turussa koulu vapautettiin oikeudessa vastuusta koulukiusatun pojan tapauksessa. Eikä koulu ihmeisiin pysty, ellei asenna kiusattavaan kameraa taltioimaan kaikkea mahdollista kiusausta todistusaineistoksi. Kiusaaja äidin mussukoita kun ei muuten saa kiinni.  Kiusaamisen lopettaminen on mahdotonta. Alaikäisiä ei voi tuomita ja mikään muu ei heihin kyllä tehoa.


Toisessa kiusaamisjutussa tyttöä piestiin useamman kerran aikuisten kävellessä ohi ja muiden nuorten ihaillessa showta. Itseänikin kyllä henkisesti kiusattiin ylä-asteella, tuupittiin ja tönittiin päivittäin, mutta en sentään noin julmaa kohtelua osakseni saanut.


Vastaavan tapauksen kyllä näin kouluaikoinani ja koska en nauti ihmisten hakkaamisesta poistuin paikalta vähin äänin miltei shokissa ja sain miltei itse turpaani, koska joku väitti, että minä vasikoin showsta opettajille. Ikäänkuin opettajat eivät olisi tuota isoa showta itse kyenneet näkemään kilometrin päästä, kun ilonkiljahdukset ja taputukset sitä säestivät.


Lääkäripulakin on kuulemma helpottamassa. Tulisiko joku kertomaan sen terveysasemillekin?


---------------------------------------------------------------------


Hymy 12/1967


Hymy-lehden verkkosivuilla on mielenkiintoinen palvelu, josta näkee kaikki vanhojen numeroiden kannet. Pidän jotenkin tästä 60-luvun pelkistetystä tyylistä, jossa annetaan kuvan puhua rauhassa ja myydä lehti. Nykyisin kannet on tungettu liikaa tavaraa lehdessä kuin lehdessä puhumattakaan lehtien verkkosivuista, jotka ovat niin täynnä tavaraa ja mainosta, ettei sekaan mahdu. 70-luvun alun Hymyn kannet ovat olleet muuten kuin pornolehdestä, vaikea olisi kuvitella sellaisia enää myytävän kaupan lehtihyllyssä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti