tiistai 19. tammikuuta 2010

Ja taas vierivät missin onnen kyyneleet (kliseet)


Tänä vuonna Miss Suomeksi kruunattin vantaalainen Viivi Pumpanen. Me vantaalaiset olemme tietysti naiskauneutemme huomioimisesta otettuja, vaikka viivejä ei jokakulmassa viiletäkään. Viivin ääni ja puhetapa kyllä paljastaa hänet aidoksi vantaalaiseksi.


Totta puhuen minun mieleeni ei tämän vuoden ehdokkaista jäänyt ketään, kuten viime vuonna Essi Pöysti jäi. Varsinkin kun kaikkien kisailijoiden nimi tuntui olevan tänä vuonnakin joko Viivi tai Essi.


Yleisö valitsi tällä kertaa Miss Suomen ja Viivi sai ehdottomasti eniten julkisuutta. Mikä vaikutus tuolla on sitten ollut valintaan, en tiedä. Mutta onneksi olkoon silti Viivi.Joka he...tin vuosi käydään myös se iänikuinen keskustelu, että onko missikilpailut tarpeellisia vai eivät. No, eivät taatusti ole, mutta miksi me katsomme urheilua ja elokuvia. Viihteen vuoksi.


Tämän vuoden missikisaan oli keksitty antaa misseille mahdollisuus taitojensa osoittamiseen, joka epäonnistui surkeasti. Oli hieman kiusallista seurata missien kökköä näyttelijäntyötä kohtalokkaina viettelijättärinä, heidän itsekirjoittamansa linerit eivät olleet edes kesäteatteritasoa.Kateellisten missikisojen häviäjien lisäksi Viivia on moitittu liian lyhyeksi missiksi. Herran jumala ja herranlettas, 167-senttisenä kun Viivi on jopa keskimittainen suomalainen nainen.


Heti tuoreeltaan Viivi on todennut haluavansa palauttaa Miss Suomi-tittelin kunnian, joka tietenkin on haastava tehtävä. Pitäisi pystyä olemaan kokonainen vuosi poissa iltapäivälehtien otsikoista, sen jälkeen poistuminen tapahtuu itsestään. Mitään kohahduttavaa ei tarvitse varsinaisesti edes tehdä missivuoden aikana. Kohumisseyteen riittää normaali kahvillakäynti vanhan eri sukupuolta olevan henkilön kanssa.


Mutta jos Viivinkin poikaystävä on ammatiltaan Hunks-tanssija, on vaikeaa kuvitella, että suhteen olemassaolo yhtään helpommaksi muuttuu vuoden aikana. Viiiviä  kun odottavat vielä pakolliset kuumat alusvaate- ja bikinikuvat ja Suomen sairaimpien yksilöiden törkyviestit ja -kirjeet.


Perinteisesti Miss Suomen on toki erottava missivuotensa aikana ja kerrottava heti missiksi tultuaan, että tämä suhde kestää. Sitten on otettava itselleen jääkiekkoilija tai jalkapalloilija. Tai joku väsähtänyt viihdemaailman melkein ex-julkkis, joka haluaa missin kautta tarrautua julkisuuden rippeisiin. Tilastollisestihan missien iässä erot eivät ole kovin harvinaisia, kun ns. kevytsuhteesta ei edes tarvita virallisesti erotakaan.


------------------------------------

PS. Haiti-uutisointi on jotenkin väsyneen oloista. Kun köyhän ja kurjan kansan kohtalo ei vain oikeasti kiinnosta uutisoinnissa on aina tietty väkinäisyyden maku. Jossain täytyy olla vika, kun ennen apua paikalla ovat toimittajat.Hesarista luin, että uusi Nikke-kirja on ilmestynyt. Menee hankintalistalleni.Kuva: www.wsoy.fi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti