tiistai 2. helmikuuta 2010

Tähti ennen ensimmäistäkään laulua


Ei ole uusi asia, että valtaosa nuoremmasta väestöstämme haluaa olla tähtiä, mutta yllätys on, että ihmiset kuvittelevat olevansa tähtiä, ennen kuin ovat tähtiä.


X-Factor -laulukilpailuun, joka sinänsä ei ole kaksinen, tuli viime jaksossa yksi nuori tyttö oman tuottajansa kanssa. Ihmettelen kyllä miksi, sillä luulisi, ettei tuottajan omaavan ihmisen tarvitsisi enää lähteä kykyjenetsintäkilpailuun todistamaan erinomaisuuttaan. Hänethän on jo löydetty.


En jaksa ymmärtää, miten joidenkin mielestä suomalaisen julkkiksen elämä on niin hohdokasta. Kovalla työllä täällä on julkkiksenkin leipänsä ansaittava lukuun ottamatta niitä harvaa lehtijutuilla elävää, jotka tietävät itsekin elämänsä kumisevan tyhjyyttään.


Esillä olon vimma on suuri pienestä pitäen. Työni puolesta käyn kouluissa tekemässä juttuja ja lapset/nuoret eivät todellakaan pujahda karkuun sermin taakse, niin kuin omassa lapsuudessani. On hyvä, että suomalainen esilläolon ja ennen kaikkea virheiden tekemisen pelko jää unholaan, mutta nyt taidamme elää toisessa todellisuudessa, jossa esillä olo on kaiken mittari, jopa olemassaolon. Kaikki tuntuvat tietävän, ettei televisioon pääsy ole enää mahdoton tehtävä niin kuin ennen vanhaan. Mitään väliä ei ole sillä, miten tuo tapahtuu.


Kykykilpailuista käy ilmi myös se, että ihmisten on kovin vaikeaa kestää torjuntaa haaveittensa edessä nykypäivänä. Mitään palautetta ei uskota, omiin kykyihin uskotaan sumeilematta. Todellisuudessa lahjakaskaan taiteilija ei pärjää ilman "kurinpalautusta" todellisuuteen. Itse olen tullut torjutuksi haaveineni niin monta kertaa, että pientäkin kiitosta ja edistystä osaa arvostaa.


Lauluja naisilta:


Joskus 90-luvun puolessavälissä olin suuri alternative-musiikin fani (mihinköhän se termi on muuten hävinnyt?). Tämä Hole-yhtyeen biisi jäi mieleen ja kuulin sen eräänä päivänä uudestaan radiosta. Eikä ole huonompi biisi. Nykyisin bändin laulaja Courtney Love hoitaa lähinnä valtakunnan sekoilijan virkaa, vaikka aloitteli lupaavasti näyttelijänkin uraa.


Marianne Faithfull -fani olen ollut aina.


 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti