keskiviikko 10. maaliskuuta 2010

Suomalaisuuden puolustajat


Hämmentyneenä olen seurannut AKT:n lakkoilua pyörien päällä ja satamassa. Tai sen lieveilmiöitä. En ota kantaa, kuinka oikeutettuja AKT:n vaatimukset ovat, mutta hämmästelen yksipuolista uutisointia AKT:n ympärillä.


Jokainen tietää, että elämme hyvin omituisessa sopimus- ja konsensus-yhteiskunnassa. Kaikki toimii työnantajan ehdoilla. Näin eritoten mediassa. Jokainen viestintäväline melkeinpä Tiedonantaja-lehteä lukuun ottamatta on työnantajien puolella AKT:ta vastaan. Kaupallisten medioiden osalta työnantajapuolen valitsemisen melkeinpä ymmärtää, mutta jopa puolueeton Yle tuntuu olevan työnantajien kelkassa.


Satamien ahtaajien lakon jatkuessa edelleen työnantajista on tullut hellyttävän isänmaallisia. Nyt pitäisi jokaisen toimia isänmaan hyväksi ja lopettaa lakkoilu. Samaa isänmaallisuutta toivoisi työnantajilta silloinkin, kun tuotantoa siirretään Suomesta pois. Silloin työnantajat puhuvat vain markkinoiden siirtymisestä sekä pysymisestä kehityksen mukana.


Työnantajat eivät myöskään puolusta suomalaisuutta silloin, kun Suomessa työskenteleville ulkomaisille työntekijöille pitäisi maksaa samaa palkkaa kuin suomalaisille työntekijöille. Kuinka moni työnantaja palkkaa rakennustyömaalle kalliimmalla suomalaisen?


On jotenkin piristävää, että meillä on edes AKT. Kaikki muut ammattijärjestöt alistuvat miltei kaikkeen. Paperimiehetkin kun saatiin hiljaiseksi yksinkertaisesti lakkauttamalla tehtaat alta, mutta satamia ja rekkoja ja busseja ei voida pysäyttää tai lakkauttaa.Mikään poliittinen puolue ei ole myöskään ollut avoimesti AKT:n puolella. Ei edes ammattijärjestöpuolue demarit.


Suomalaisuus-jupakkaan sotkeutui myös tavallisten suomalaisten liikkeenä itseään mainostava HOK-Elanto. Vaikka Arlan maito kai tuleekin Suomesta, Valion syrjäyttäminen kaupoista antoi omituisen kuvan yrityksestä, joka mainostaa itseään suomalaisuudella. Tosin jopa Suomen puolustusvoimat eivät suosi suomalaista. Maastopuvut tulevat kai käsittääkseni Bangladeshin hikipajoilta.


----------------------


Viikon käsittämättömiä uutisia on myös lähes KKO:n päätös passittaa kaksi isoäitiä Suomesta takaisin kotimaihinsa. En jaksa ymmärtää, mitä tällä saavutetaan. Käsittääkseni näissä tapauksissa omaiset ovat jopa luvanneet huolehtia iäkkäistä sukulaisistaan. Samaan lupautuu harva suomalainen suku.


-----------------------


Räppäri Pikku-G kärähti kokaiinitouhuista. Muistatteko vielä sen Pikku-G:n hittibiisin "Me ollaan nuoriso, me ollaan tulevaisuus"? Kepun kansanedustajaehdokkaaksi ei taida olla enää mahdollisuuksia, vaikka sinänsä ehdotonkaan vankeustuomio ei ole estänyt pääsyä kansanedustajaksi. Ei edes valtakunnanoikeus.


--------------------------


Leipätyössäni on ollut viime aikoina paljon töitä. Yritän kuitenkin kirjoittaa blogiani mahdollisimman usein, mikäli kirjoitettavaa ylipäätään on.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti