torstai 20. toukokuuta 2010

Ketkä ovat suomalaista paariaa?


Köyhät ja kerjäläiset. Harvoin ovat niin harvat aiheuttaneet niin suurta kohua kuin Romanian kerjäläiset Suomessa. He kun ovat ihan asettuneet kerjäämään kaikkiin vähänkin suurempiin kaupunkeihin.


Suomalainen köyhä on ollut verrattain ylpeä. Harvoin on häntä nähty kaduilla kerjäämässä, narkkeja ja puliukkoja toki kyllä on nähty anomassa seuraavaan annokseensa.


Päättäjille kerjäläiset ovat todellisuudessa taivaan lahja. Nyt saadaan keskittyä vääntämään kättä siitä, pitäisikö kerjääminen kieltää vai ei ja kiusalliset kuvat leipäjonoista ovat hävinneet mediasta. Kerjäläisiä kohtaan kun ei tarvitse tuntea edes myötätuntoa. Hehän keräävät rikollisille rahaa. Kotimaisia köyhiä kun taas pitäisi auttaa, mutta minkäs sille voi, jos toiset eivät ole riittävän vahvoja, eivät ole hankkineet koulutusta tai sairastuvat. Ottaisivat itseään niskasta kiinni.


Tosi-asiassa Romanian kerjäläisille löytyy aina paapojia, toisin kuin tavalliselle suomalaiselle köyhälle, jotka joutuvat leipää saadakseenkin kuuntelemaan pakollisen saarnan seurakunnan ruokajonossa. Lukekaapa vaikka asiantuntijalta leipäjonosta. Auttajia suomalaisellekin köyhälle löytyy, mutta harvemmin lain suomalla avulla, jos asiat ovat riittävän sotkussa. Ruoka-avua antavat järjestötkin ovat lähes kaikki kristillisiä, mutta ovatko köyhät?


Miehet, jotka eivät käytä väkivaltaa naisia kohtaan. Otat sä pataan -mies hätäkeskuksessa varmisti, ettei kukaan järkevä suomalainen mies kieltäydy kumppaninsa löylytyksestä. Naisen väkivallan edessä mies on käytännössä aseeton, toisin kuin nainen miehen väkivallan edessä tänä päivänä. Hänelle kyllä löytyy apua, vaikka toisin mielellään väitetään. Mies ei voi edes estää naista lyömästä pitämällä kiinni, sillä hän tietää sen etukäteen merkitsevän putkareissua ja erotilanteessa lasten menetystä.


Vuokralaiset. Tästä ei edes puhuta. Suomessa vuokralainen on aina otollinen syrjäytymisvaarassa oleva ja itse asiassa vuokratalovaltaiset alueet luokitellaan tilastoinnissa automaattisesti huono-osaisten alueeksi. Et ole mitään, jos sinulla ei ole vakituista työtä ja omaa asuntoa. Mielummin tuo talo olisi vielä rakennettava itse. Vuokria saa korottaa miten tahtoo, mutta ei siitä samanlaista mekkalaa nouse kuin asuntolainojen korkokehityksestä.


Tupakoitsijat. Tupakoinnin vastainen valistus on sinänsä kannatettavaa. Todellinen elämäntuhoaja ja perheiden hajottaja alkoholi on taas saanut jäädä rauhaan. Alkoholin pakkauskoot senkun suurenevat ja hinnat halpenevat, mutta tupakalta ei nähdä metsää puulta. Tupakoitsijat ovat turvallinen kohde purkaa kansallista vihaa. Yleensähän Suomessa kielletään mielellään, mutta tuki jää puuttumaan. Vieroitustuotteita ei edes korvaa Kela, mutta tulisiko kenelläkään mieleen jättää korvaamatta esimerkiksi ylenmääräisestä liikkumisesta johtuvien vammojen lääkkeitä. Jos tupakasta eroon pääsy olisi yksinkertaista, harva tupakkaa polttaisi.


Ylipainoiset. Jos et tupakoi tai dokaa, olet todennäköisemmin edes ylipainoinen. Se on myöskin oma vikasi, vaikka annoskoot kasvavat niin kaupoissa kuin ravintoloissa. Syöt valmisruokaa ja pikaruokaa, koska olet laiska. Lihavat kun ovat lähtökohtaisesti laiskoja. Kokemillasi pettymyksillä tai lohdun hakemisella ei ole merkitystä, sillä sinulla ei ole vain itsekuria.


Lisää paaria-kansaa?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti