keskiviikko 30. kesäkuuta 2010

Jos kymmenentuhatta liittyy...


Jos jokin ilmiö pitäisi tästä ja edellisvuodesta valita, niin tuon ilmiön täytyisi olla ystävämme facebook. Kun käyttäjät lasketaan Suomessakin miljoonissa (luulisin), niin pakkohan tuollaisen asian on tulla jo arkipäiväiseksi. Osa elämästä on siirtynyt facebookiin, vaikka osa ihmisistä jurnuttaa facebookin vahingollisuudesta aitoihin ihmissuhteisiin.


Facebookissa on toki tolkuttomasti kaikkea turhaa, enkä suosittele siellä ketään kokopäiväisesti elämään. Mutta toisaalta facebookin kautta ihmiset pitävät yhteyttä enemmän ja useammin kuin vaikkapa soittelemalla puhumattakaan ihan tapaamisesta livenä.


Tuskin kukaan kuvittelee, että facebook säilyy ikuisesti ainakaan näin massiivisella käyttäjäkunnalla. Tai sitten säilyy, kuka tietää.


Mutta tämän pitkäksi venyneen johdannon jälkeen itse ajattelemaani asiaan. Kylä- ja yllytyshullut ovat hekin siirtyneet facebookiin. Jo legendaksi muodostunut Kaivuri-Mutanen pääsi kuin pääsikin pihakaivurillaan Hangosta Kuusamoon. Tuohon hommaan hän ryhtyi facebookin tekemänsä haasteen vuoksi, en nyt muista kuinka monta tuhatta facebookin käyttäjää piti hänen perustamaansa ryhmään liittyä.



Ja jäljittelijöitä ilmaantui tietenkin, eri asia on, saavatko kaikki enää kymmentätuhatta facebookin käyttäjää innostumaan jostain hullusta haasteesta. Julkisuutta he eivät ainakaan saa. Ideahan luonnollisesti latistuu pian.



Kuka jaksaa enää innostua alastijuoksusta Helsingin rautatieasemalla tai istumisesta kusiaispesässä. Pääasia on, ettei kukaan tapata itseään mitä hulluimmissa haasteissa.



Ei nyt tarvitaan luovaa suomalaista kylähulluutta, jota facebook on ihailtavalla tavalla kaivanut esiin.


Minkälaisia haasteita itse heittäisitte kehiin? Miten olisi vaikka seuraavat ideani? Kesyjä ovat, mutta ehkäpä teiltä irtoaa raflaavampia.



Jos kymmenentuhatta liittyy, julistan Vantaan itsenäiseksi

Jos kymmenentuhatta liittyy, osallistun Miss Suomi -karsintoihin

Jos kymmenentuhatta liittyy, lupaan anoa keskustapuolueen jäsenyyttä

Jos kymmenentuhatta liittyy, lupaan pussata eduskunnan vahtimestaria turvatarkastuksessa

Jos kymmenentuhatta liittyy, muutan sukunimeni von Pesoseksi

Jos kymmenentuhatta liittyy, lupaan mennä armeijaan uudestaan alokkaaksi

Jos kymmenentuhatta liittyy, lupaan olla vilkuilematta kesäkaduilla

Jos kymmenentuhatta liittyy, lupaan hankkia elämäni ensimmäisen liituraitapuvun

Jos kymmenentuhatta liittyy, lupaan puhua vuoden kirjakieltä

Jos kymmenentuhatta liittyy, lupaan juoda vain kevytolutta


----------------------


Tässä myös blogivinkki western-elokuvien ystäville.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti