maanantai 28. kesäkuuta 2010

Juhannuksena kuuluu kuolla


Luulisi, että juhannuksen, jos minkä, kuuluisi olla ilon juhla. Sitähän se ei ole, mikäli katsoo uutisointia. Tärkeintä tuntuvat olevan kuolintilastot, onnettomuudet, tuska, suru ja kaikki muu kurjuus. Räikeän mustasta juhannusuutisoinnista on tullut perinne, jota kukaan ei halua katkaista, kun ei keksitä muuta.


Eikä edes muisteta muita tapoja kirjoittaa juhannuksesta.Joskus kun muillakin asioilla, kun kurjuudella oli mediassa vielä merkitystä, löysi juttuja hullunkurisista juhannustaiosta ja muusta mieltä ylentävästä. Nyt juttujen ainoa ydin on, että tänä juhannuksena kuoli ihmisiä kuin minään vuonna aikaisemmin.


Ihmetellään, että mistä onnettomuudet johtuvat. Sitten taivastellaan, että miksi ihmiset juovat enemmän, mutta minkäänlaisia ratkaisuja ongelmiin ei esitetä. Joskaan niin isoon ongelmaan kuin alkoholin käyttö Suomessa on, ei ole olemassakaan patenttiratkaisuja.Todellisuudessa Suomessa keskitytään lähinnä tupakoitsijoiden jahtaamiseen, sillä ongelma on helpommin yksilöitävissä, vaikka ei sitä ole vaikea huomata juomisongelmiakaan kauppojen kaljahyllyvuorten vierellä juhannuksen aikoihin.


Onko kukaan edes tutkinut, tapahtuuko juhannuksena sen enempää onnettomuuksia kuin muina aikoina kun alkoholia tissutellaan pidempiä aikoja.


PS.Hankkikaan nyt hyvät ihmiset ne maalikamerat jalkapallon MM-kisoihin, niin loppuu vinkuna maaleista. Sama keskustelu käydään yleensä kaikkien jalkapallon arvokisojen aikana, kun erotuomariraukat pidetään väkisin vanhassa ajassa, vaikka laitteita oikeudenmukaisiin tuomioihin olisi tarjolla.Mitä ne korvanapit niillä tuomareilla tekee, jos ne ei sieltä neuvoja edes saa. Vaan jutustelevatko mukavia kavereiden kanssa niillä?Luulisi, että upporikasta ja kisoilla rahastavaa FIFAA kiinnostaisi tällainenkin asia joskus.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti