lauantai 7. elokuuta 2010

Kaljakellunta pysyy pinnalla


Kaljakellunta on jo perinteeksi muodostunut kesätapahtuma Vantaan- ja/tai Keravanjoilla Helsingissä ja Vantaalla. Sen idea on nerokkaan yksinkertainen, kellutaan kumiveneillä ja juodaan kaljaa. Ristiriitaisin kesätapahtumista kaljakellunta taitaa olla myös.


Sinänsä kaljaa myydään kesätapahtumassa kuin kesätapahtumassa, joten kellunta poikkeaa lähinnä siinä, että mukaan otetaan omat eväät. Jokainen aikuinen ihminen tekee niin kuin haluaa omalla vastuullaan, jos vain siivoaa jälkensä. Mutta kaksinaismoralismi kukkii aina kuin on kyse jostain päihteisiin liittyvästä.


Tapahtuman lähtöalueella näytti olevan hyvä tunnelma, mitä ei voi sanoa läheskään kaikista muista tapahtumista, joihin suomalaisia kerääntyy yhdessä nauttimaan alkoholia.


Tänä vuonna kävin itse katsomassa kaljakelluntaa. Osallistua en rohkene ottaen huomioon alkoholin sietokykyni. Mukaan täytyisi ottaa pelastusliivit ja ne eivät näyttäneet tarkkailijan näkökulmasta olleen mukana kovinkaan monella. Vähäinenkin jäljellä oleva katu-uskottavuus ja maine menisi.


Ajateltiin kaljakellunnasta mitä tahansa, se taitaa olla harvoja underground-kesätapahtumia, vaikka kovin julkinen ja jopa kansainvälisesti tunnettu onkin. Tapahtumalla ei ole viranomaisten siunausta ja sehän jos mikä laittaa kiinnostuksen liikkeelle. Tänä vuonna lähtöalueella näytti olevan osallistujia miltei ruuhkaksi asti. Myös muita uteliaita riitti.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti