keskiviikko 1. joulukuuta 2010

Suomalaista, joo, niin varmaan


Mikään ei ole yhtä varmaa VR:n talviongelmien lisäksi kuin että joko Finnairilla tai lentokentällä  lakkoillaan. Myötätuntoa lakkolaisille riittää sitä vähemmän, mitä hankalammaksi Finnairin lennoilla matkustaminen muuttuu. Tänä päivänä myötätunto on harvinainen rikkaus.


Silti särähti korvaan, kun Finnairin toimitusjohtaja uhkaili epäsuorasti hommaavansa kohta työntekijät ulkomailta. Niin, sinivalkoiset siivethän ne sitten lentäisivätkin.


Minä olen jo kauan sitten tipahtanut kärryiltä, kuka omistaa mitäkin, mutta moniko suomalaisuudella itseään mainostava oikeasti on suomalaista. Vähintään mainostetaan suomalaisille suomalaisilta, vaikka edes työntekijät eivät olisi suomalaisia.


Suomesta ja suomalaisilta on viety vaikka mitä, mutta suomalaisuuden gloria, laatu ja muu mukava halutaan pitää völjyssä.


Yrittäkääpäs muuten etsiä isojen firmojen sivuilta nettisivuilta omistussuhteita. Harvemmilta sivuilta onnistuu helposti. Se on vähintään yhtä vaikeaa kuin löytää puhelinnumero, johon voisi soittaa ilman paina kaksi, paina kolme -rumbaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti