tiistai 18. tammikuuta 2011

Ällömiehet


Miehenä ei tarvitse olla ruudinkeksijä keksiäkseen, että miehet on ällöjä. Tai miehistä kasvaa vähintäänkin ällöjä iljettävine himoineen, kun heistä tulee liian vanhoja saadakseen anteeksi olemustaan ja tekojaan nuoren ikänsä takia.


Ja totta, ällömiehiä riittää. Moni mies kun ei elä niin kuin hänen haluttaisiin elävän, niin kiltisti, että häntä voisi moittia tylsäksi.


Mutta ällöjä miehet ovat varsinkin silloin, jos he ovat kiinnostuneita itseään nuoremmista naisista, mikäli kansannaisten mielipiteitä ja kohuja on uskominen. Ja näitä ukkojahan riittää.


Valtakunnan johtavia ällömiehiä ovat tietenkin poliitikot. Valta tekee miehestä poikkeuksetta ällön, jos hän harhautuu harhapoluille ja yllättävän moni poliitikkoällö näin tekeekin kaikista riskeistä huolimatta. Köyhät ja rumat miehet ovat muuten vain ällöjä, mutta eivät ällömiesten vihaajien mielestä yhtä vaarallisia. Elleivät käy Pattayalla. 


Tuntuu, että poliitikkoällöt eivät tungettelevine katseineen jätä yhtään naista rauhaan eduskunnan hississä. Näiden tungettelevien katseiden kohteen ei tarvitse olla prinsessa ulkonäöltään. Nämä miehet ällöine katseineen kun eivät tunnu jättävän yhtään naista rauhaan. On miltei kunnia-asia kertoa joutuneensa ällömiesten vihjailujen kohteeksi eduskunnassa.


Poliitikkoällöjen lista on pitkä, enkä kaikkia listaa, mutta hyvä kai on aloittaa Ilkka Kanervasta ja edetä hänestä turvallisesti kalapuikkoviiksimiehiin, joiden nimeä ei muista kun jokaisen kyseessä olevan ällökohun kohdalla.


Koska menestyminen johtaa usein ällöyteen, julkkismiehet ylipäätään kuuluvat herkästi ällöihin. Jos mies ei menesty, ei sekään tietenkään ole hyvä asia ja osoittaa jonkinlaista alfauros-puutetta.

Strateginen ällömiehen raja menee siinä, kun mies täyttää 40 vuotta. Sen jälkeen nuoresta ja viriilistä, ehkä kehityskelpoisestakin miehestä tulee ällömies, jonka ainoana tarkoituksena on iskeä nuoria naisia tai kuolata sellaisten perään. Nämä naiset eivät tietenkään itse pysty vaikuttamaan siihen, tulevatko isketyksi vai eivät. Ällömiehet kun käyttävät naisia automaattisesti hyväksi.


Vesa Keskinen on julkisuuden ällömiesten alan klassikko. Hänellä naiset vaihtuvat tiuhaan, ovat hädin tuskin parikymppisiä ja vieläpä ulkomaalaisia. Tämä jos mikä herättää karvat pystyyn ällömiesten vihaajissa. Julkkisällötyksiä ovat taatusti myös Timo T.A. Mikkonen ja ennen uutta kukoistustaan myös Hjallis Harkimo, jolla ei ole ollut puutetta kauniista naisista.


Ällömieheksi et tietenkään pääse, ellet pidä kauniista naisista tai vain nuoremmista naisista. Jos vaihdat rumaa ja samanikäistä naista toiseen samanlaiseen, et todennäköisesti koskaan saa itsellesi ällömiehen mainetta.


Hulluinta on, että ällömiesten vihaajat luulevat tietävänsä, että ällömiehiä vain ihaillaan heidän naisseikkailujensa takia, siinä missä miesseikkailevia varttuneempia naisia kutsutaan vain ällösti puumiksi. Kröh, missä näitä miehiä kehutaan muualla kuin kapakan nurkkapöydissä sellaisten miesten toimesta, jotka eivät vuosikymmeneen ole naiseen koskeneetkaan.


Entä sitten ällönaiset? Muistatteko nähneenne heistä otsikoita? Ei sieltä Gambian reissulta kulttuurikokemuksiakaan haeta. Jos julkkisnainen ottaa nuoremman miehen (mitä kyllä tapahtuu äärimmäisen harvoin) puhutaan kypsän naisen oikeudesta onneen. Jos nainen pettää, on hänellä myös oikeus uuteen onneen, eikä hän ole saanut mieheltään sitä, mitä hän on ollut vailla. Nämä samat oikeudet eivät tietenkään koske miestä.


Naista ei pidetä ällönä missään tilanteessa. Eduskunnan hississäkin naispoliitikko saa rauhassa tiirailla avustajapoikia, ei siitä ällökohua nouse. Asia on vain nyt näin, että miehet on ällöjä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti