lauantai 26. helmikuuta 2011

70-luvun Helsinkiä tarjolla


Helsingin kaupunginmuseon Hakasalmen huvilalla oli jälleen mielenkiintoinen valokuvanäyttely. Kyseessä oli Simo ja Eeva Ristan ottamia kuvia 70-luvun Helsingistä. Näyttely loppuu aivan kohta, mutta sunnuntaina (27.2.) ehtii vielä käydä.


Minuun nämä vanhojen aikojen valokuvanäyttelyt uppoavat aina. On aina yhtä kummallisen tuntuista, miten paljon maailma muuttuu neljässäkymmenessä vuodessa, vaikka tämä lapselliselta ajatukselta kuulostaakin. Tuon ajan Helsinki taisi elää niitä viimeisiä vanhojen aikojen henkäyksiä.

Vaikuttavinta antia näyttelyssä olivat kuvat Vuoden 1918 -muistojuhlasta, jossa oli vielä sisällissodan kokeneitakin harmaahapsia mukana. Tällaiset asiat katoavat, mutta onneksi joku niitä aina jaksaa tallentaa. Heille iso kiitos.

Tämä kuvan perusteella pyöräilijöillä on ollut tuskaista menoa ennenkin Helsingin keskustan ruuhka-aikojen liikennehelvetissä. Nuo bussista kaukaisuuteen tuijottavat kasvot ovat ajaton näky.

Asfalttia ja Auringonkukkia-verkkonäyttelystä löytyy runsaasti kuvia katsottavaksi, mikäli näyttelyyn ei ehdi tai pääse.Kuva: Helsingin kaupunginmuseo/Eeva Rista

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti