lauantai 19. helmikuuta 2011

Suomi on taas missiä vailla


Näin se vain kului yksi missivuosi. Viivi Pumpanen saa luovuttaa kohta Miss Suomi-kruununsa seuraajalleen. Parhaillaan missejä taidetaan kierrättää bikineissään ympäri Suomea. Toivottavasti tyttöparat eivät palellu. Sinänsä hassua, kun ehdokkaat esiteltiin, ensimmäiseksi verkkolehtiin ilmestyivät bikinikuvat. No, niitähän kansa (miehet) halajaa.


Missi-instituutio itsessään voi hyvin. Suurin aktivismi-into missien ympäriltä on hiipunut. Harvoin lukee enää kommentteja karjamarkkinoista tai mistään muustakaan. Missikohut ovat viihteellistyneet täysin ja viihteestähän missitouhussa on kyse.


Eikä hirvittävään meuhkaamiseen ole syytäkään. Suomalaistytöt ovat aikas luonnollisen oloisia ja luomuja verrattuna vaikka eteläamerikkalaisiin kanssasisariinsa. Koska suomalaistytöt eivät leikkele itseään, eivätkä vuoraa itseään silikonilla, niin harvemmin menestystä ison maailman missikisoissa tulee.


Pikakatsomalta en uusista ehdokkaista löytänyt kyllä ikimuistoisen oloista missiä. 80-luvun missi Anna-Liisa Tiluskin näyttää paljon sähäkämmältä kun tällä kertaa vuorossa olevat tyttöset. Mutta ainahan se siltä tuntuu etukäteen.

Kun tsekkasin hieman missihistoriaa Miss Suomi-sivustolta, niin nopeasti löytyi nimiä, jotka ovat jääneet mieleen, mutta sittemmin kadonneet julkisuudesta yhtä nopeasti kun julkisuuteen tulivat. Missin työ on epäkiitollista, ellei löydä itselleen jotain uutta uraa. Osahan tietty haluaakin palata tavalliseen elämään.


Kuka muuten teidän mielestä on ikimuistoisin Miss Suomi tai perintöprinsessa? Tässä jokunen ehdokas: Armi Aavikko, Tarja Smura, Armi Kuusela, Lola Odusoga, Tanja Vienonen.


Tai muistuuko joku täysin unholaan joutunut missi?


Tässä vielä missiehdokkaat.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti