lauantai 14. toukokuuta 2011

Botoxilla huolet sivuun


Hiljattain nousi pieni kohu Tiina Jylhän Kauneusklinikka-ohjelmasta, jossa eräässä jaksossa pidettiin botox-bileet eli tytöiltä siloitettiin rypyt kuohuviinin lomassa. Kauneusleikkauksista ja muista operaatioista voi olla miljoonaa eri mieltä. On helppo kauhistella, että miksi jotkut laittavat botoxia, silikonitissit tai käyvät rasvaimussa.


Osatotuus on, ettei mitään palveluita synny, ellei niille ole kysyntää. Sellaisia ihmisiä nyt vain löytyy, jolla on rahaa tai halua korjauttaa itseään. Mitään yhteiskunnan tukia tuskin kauneuskirurgiaan saa, ellei naamavärkki ole mennyt pilalle jossain onnettomuudessa.


Tiettyyn rajaan asti botox varmasti siloittaa ryppyjä, mutta tuonkin keinon teho loppunee jossain vaiheessa. Kauneusleikkauksista nyt ei tarvitse edes miettiä, minkälainen lopputulos on kymmenennen leikkauksen jälkeen. Hollywoodista näitä käveleviä pysyvään irvistykseen vääntyneitä jäänaamapatsaita löytyy vaikka muille jakaa.


Ihmisen kauneuskäsitys itsestään on kummallinen, tällainen järkky epäonnistuneiden leikkauksien lopputuloskin saattaa vihdoin pitää itseään kauniina. Tietyn vaiheen jälkeen kauneusleikkauksissa on kyse riippuvuudestakin.


Mutta sitähän moni miettii, että koska tavallinen kansa alkaa juoksemaan kauneusklinikoilla. En tunne kauneusoperaatioiden hintaa, mutta tuskin ne halvimmasta päästä ovat. Alan yrityksiä tulee taatusti kyllä lisää ja hinnatkin laskevat. Sittenhän voit yllättää vaikka puolisosi rasvaimulla tai botox-kuurilla.


Kauneusleikkauksia ja muuta korjailua pitäisi kai kauhistella eettisistä syistä, mutta itse en jaksa. Jokainen tehkööt kropallaan mitä haluaa. Kyllähän ihmiset ovat keksineet runsaasti muitakin keinoja kohdella kehoaan kaltoin. Monen muunkin bisneksen kuin kauneusbisneksen eettisyyttä voidaan epäillä. Itse en ole ensimmäisenä juoksemassa botoxille, mutta jos joku sen haluaa tehdä, tuskin se minulta on pois.


Sen verran nyt lässytän, että onko se nyt ihme, että ihmiset vihaavat ulkonäköään, kun heti pienestä pitäen kuulet, kuinka läski ja ruma olet, jos et täyty aikamme kauneusihanteita. Tuossa tapauksessa tosin kauneusleikkaukset ovat tietenkin periksiantamista kiusaajille, silloinhan olet alistunut siihen, että olisit sellainen, kun sinun halutaan olevan. Jos haluat aina olla sellainen, millainen muut haluavat sinun olevan, niin saat tehdä tuota muutostyötä elämäsi loppuun asti. Sisäisesti ja ulkoisesti.


Tästä botox-bileisiin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti