tiistai 24. toukokuuta 2011

Tuokaa nyt Suomeen huumorintajua!


Välillä sitä Suomessa ei voi muuta kuin puistella päätään. Valvira kehottaa Olvia luopumaan kettumainoksesta, kun se muka houkuttelee alaikäisiä siiderille. Siis tä,  minä en itse edes ymmärrä, mitä mainoksessa tapahtuu, ilmeisesti olen sitten yksinkertaisempi kuin lapset. Mikä kyllä pitänee paikkaansa. Mainos kuulemma myös antaa kuvan, että alkoholin käyttö edistää seksuaalista menestystä, kun taustalla pauhannut luontodokumentti kertoo kettujen olevan moniavioisia. Se pitää vielä oikeasti paikkaansa.


No, siinä suhteessa ovat oikeassa, että monelle ujolle pojalle (varsinkin) alkoholin käyttö lienee tosielämässä myös ainoa keino seksuaalisen menestykseen. Ja eipä tuo alkoholi naistenkaan seksuaalisia estoja ainakaan lisää.


Suomesta on valitettavasti tullut tätä nykyä todellisten tosikkojen maa. En koskaan lakkaa ihmettelemästä, miten iloton maa tämä Suomi on. Ei ihme, että täällä kiskotaan Tampereen asukasluvun verran mielialalääkkeitä, kun kaikki otetaan liian vakavasti. Jos joku nauraa äänekkäästi, päät yleensä kääntyvät Suomessa paheksuvasti naurajan suuntaan. Oikein mistään ei saisi tehdä huumoria, kun kyseessä on seksi, alkoholi tai vähänkin sukupuolten ja vähemmistöjen tasa-arvoon liittyvät asiat.


No, eipä tämä mikään uusia asia ole... mutta missä vaiheessa ihmiset ovat menettäneet huumorintajunsa, ovatko ihmiset sitten jo liian lukeneita ja valistuneita, että ajattelevat liian monimutkaisesti jo hölmöksi valmiiksi tehdyistä asioista, kuten ko. kettumainoksesta. Se on eriasia, kuka minkälaisesta huumorista tykkää, ja tykätköön kukakin mistä lystää.


Sinänsä huvittavaa, että yleensä takerrutaan mainoksiin ja kielletään niitä, kun ennemmin kannattaisi miettiä, miksi ennen ihmiset ostivat sixpackin kaljaa ja nyt salkun. Eikö tämä nyt olisi suurempi huolenaihe? Sitäpaitsi tällaiset kiellot ja uhkaukset vain tekevät mainokset tunnetummaksi ja sitä kautta mainostettavan tuotteen.


-----------------


Suomessa on myös sitten maailman kolmanneksi törkeimmin käyttäytyvät yläasteikäiset. Tämä nyt ei ketään yllätä, tosin jos mittauksen peruste oli se, että missä maassa luokka hiljenee nopeiten, ei se nyt minusta vielä kaikkea todista. Mutta nähtävästi listan kärjessä olevat, pelon vallassa oppivat aasialaiset oppivat sitten kurinalaisemmiksi ja tehokkaimmiksi yhteisöissä, kun ajattelee aasialaisia menetystystarinoita. Luovuuttahan pelko ei kyllä lisää vaan tekee ihmisistä aloitekyvyttömiä ilman johtajaansa. Sitäpaitsi jos mitattaisiin suomalaisten aikuisten käytöstä, tulos olisi samanlainen.


-----------------------------


Kepulaiset mainostivat ennen vaaleja itseään vastuunkantajina ja asiapoliitikkoina. He jättivät kuitenkin Jyrki Kataisen yksinään esittelemään Portugali-paketin eduskunnalle. Vastuunkantajat? Mihin vastuunkantaja-Kiviniemi on kadonnut?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti