torstai 5. toukokuuta 2011

Vessafilosofiaa?Radiosuomipop kumppaneineen etsii parhainta vessakirjoitusta. Kiva idea, mutta oletteko oikeasti löytäneet yleisistä vessoista filosofisia ajatelmia. Useimmiten niistä löytää vain narkkarinestovalon kelmeän epäystävällisyyden. En ainakaan itse pystyisi niissä mitään oscarwildemäisiä aforismeja seinälle keksimään.

Itse olen asioita toimittaessani yrittänyt jopa kirjoituksia etsiä vessojen seiniltä, mutta usein vedän vesiperän. Vessoista löytyy useimmiten vain kusta lattialta ja hieman sitä toistakin, jota kansanedustajillekin nykyisin lähetellään.


Kaikki kirjoitukset lähtevät rivakasti poiskin muualta paitsi pubeista ja yökerhoista. Niissäkin kirjoitukset ovat useimmiten kostolähtöisiä kuten: "Soita numeroon tähän ja tähän. Saat varmasti."


Tai sitten kerrotaan vittumaisen miespuolisen kaverin ottavan suihin joka kaverilta, joka ilkeää kysyä.


Mutta se kiehtoo, onko naisten vessoissa sitten täysin toisenlainen vessakirjoituskulttuuri. Naisillahan tunnetusti kestää vessassakin kauemmin. Miesten asiat on nopeasti hoidettu ja kirjoituksetkin jäävät sinne alapäähän.


Mutta periksi en anna. Olen vakuuttunut, että ehkä vielä jonain päivänä löydän todella vessanseiniltä jotain filosofista.


Vai ovatko vessa-ajatelmat siirtyneet verkkoon? Joku dosenttihan kertoi, että keskustelupalstojen törkykommentit ovat niitä entisiä vessakirjoituksia. Vai oliko se nyt joku katkera poliitikko, joka näin väitti? Mutta eipä törkykommenteissakaan mitään filosofista ole, vaikka joskus ovatkin ilkeydessään äärimmäisen kekseliäitä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti