torstai 9. kesäkuuta 2011

Entäs sit presidentti?


Kun Suomeen ei saada hallitusta aikaiseksi, niin pohditaanpa ensi vuonna tulevia pressanvaaleja, vaikka tässä kuumuudessa on mahdotonta mitään järkevää ajatellakaan.Tähän mennessä leikkiin on ilmoittautunut vasta joitakin hakijoita. Kaikella kunnioituksella en usko,että Suomen seuraava presidentti löytyy Lasse Lehtisen, Paavo Väyrysen tai Pekka Haaviston joukosta. Haavisto sentään tästä joukosta jatkaisi linnan miespuoliso perinteitä, mutta eipä Suomen kansa taida olla valmis homoparia pressanlinnaan valitsemaan. Väyrynen nyt on mitä on samoin kuin Lehtinenkin.


Ei, kyllä homma taitaa ratketa siihen, lähteekö Sauli Niinistö ehdokkaaksi tai ei, vaikka en ukon palvontaa ole koskaan oivaltanutkaan. Tosin Timo Soinin kansansuosio saattaa antaa kunnon vastuksen. Soinihan meinaan asettuu ehdokkaaksi, vaikka ei sitä ole vielä myöntänytkään. Hyvinkin voi käydä niin, että toiselle kierrokselle menevät juuri Soini ja Niinistö. Silloin liberaalimmat äänestäjät joutuvat valitsemaan "kahdesta pahasta". Veikkaisin, että heidän äänensä menevät sitten Niinistölle.


Mutta on pressanvaaleissa yllätyksiä nähty aiemminkin tyyliin Martti Ahtisaari ja Elisabet Rehn. Demareitten ainoa mahdollisuus presidentiksi piileekin yllätysvedoissa. Tosin demareilla taitaa olla nyt yllätyskortit vähissä puhumattakaan RKP:sta. Eipä minulle vaan tulee yhtään yllätyskortteja mieleen. Yllättynyt olisin, mikäli demarit pitäisivät jatkossa hallussa pressanlinnan avaimia.


Sinänsä alkaa olla samakin, kuka presidenttinä on, kun ei sillä mitään valtaa ole, vaikka Halonen urheasti yrittikin vallan rippeistä taistella. Pidin kovasti Halosesta ekalla kaudella, mutta toisella kaudella hän hävisi julkisuudesta ja jos sinne tulikin, niin useimmiten kiukuttelemaan.PS. Kauan tää hiihdon dopingskandaali jatkuu? Hitto, eikö niistä Lahden kisoista ole jo kymmenen vuotta aikaa. Sitäkin silmällä pitäen ihmettelen, mikseivät nämä hiihtopamput ja hiihtäjät voi jo rehellisesti myöntää mitä tapahtui.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti