maanantai 4. heinäkuuta 2011

Albert ja Charlene: Onneako?


En todellakaan ole rakkauden onnen asiantuntija, mutta Monacon Albertin ja Charlenen häitä katsoessa tuli kiusallinen olo. Pari kun ei varsinaisesti hehkunut onnea häissään. Jotkut ovat väittäneet parin hehkuneen onnea, mutta en tainnut katsoa sitten samoja häitä.


Yleensä en katso näitä kuninkaallisten häitä ja en mene mielellään edes tavallisten ihmisten häihin, tosin ei montaa kertaa ole pyydettykään. Minulla tulee häissä joka tapauksessa onneton ja reppana olo ja tunnen niissä itseni lähinnä ylimääräiseksi ihmiseksi, jolla ei tunnu olevan oikein kenenkään kanssa yhteistä.


Mutta Charlenea katsoessa tämä vaikutti lähinnä uhrilampaalta. Entisaikojen neuvostojohtajienkin tavatessa oli suudelmissa enemmän intohimoa kuin ruhtinasparin suudelmassa. Tuli sellainen olo, että häät järjestettiin, koska näin oli pakko. Ilmeisesti ruhtinatar yrittikin ottaa jalat alleen jo muutaman kerran ennen häitä. Tässä tapauksessa morsianta ei ryöstetty häistä vaan häihin.


Vähän vaikea ennustaa tälle pariskunnalle pitkää tulevaisuutta, kun tärkeintä taitaa olla uuden ruhtinaan synnyttäminen, vaikka Albertilla tuntuu jo lehtolapsia riittävän, mutta heillähän ei tietenkään ole asiaa kruunuun. Albert on kuitenkin jo yli viisikymppinen piintynyt naistenmies, niin tuskin hän yhtäkkiä koti-isäksi muuttuu. Tosin jos keillä on kiemuraiset rakkauskuviot niin Monacon ruhtinasperheellä muutenkin. Ja onnettomat rakkauskuviot.


Rakkausavioliittojahan nyt kuninkaallisissa perheissä ei ole kovinkaan montaa vuosikymmentä ylipäätään vielä solmittu. Joten ehkä tässä Albertin ja Charlenen tapauksessa palataan vanhojen aikojen ruotuun.


Mutta jos kuninkaallisten häät villitsevät, niin ihmiset ovat muutenkin seonneet häihin. Jo aivan tavalliset ihmiset upottavat omaisuuksia ja ennen kaikkea jumalattomasti aikaa häiden valmisteluun. Sen verran kyyninen ajattelija olen, että harva avioliitto edes kestää, joten kannattaako niihin upottaa edes omaisuuksia ja suuria toiveita.


Riittäisikö vähän pienempi huuto? Vaihdetaanko näissä tavistenkin häissä sitten vain yhtä kylmäkiskoisia suudelmia kuin Monacon häissä? Että kunhan saadaan hienot häät vain aikaan ja aloitettua sitä unelmaa talonrakentamisesta ja kahdesta lapsesta. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti