keskiviikko 13. heinäkuuta 2011

Päivän musiikkiajatus: Rocket man


Kun Elton John esiintyy Pori Jazzeilla tänä viikonloppuna, niin laitetaan suosikkibiisini Elton Johnilta. Eltonin uran alkupään tuotannossa kun ei ole mitään hävettävää. Paitsi noissa esiintymisasuissa.Pori Jazzeista tuli mieleen, että miksi kaikkien festarien täytyy tänä päivänä yrittää olla jotenkin kansainvälisen hienoja tai muuten poikkeavia.


Lueskelin tuossa kritiikkiä Tangomarkkinoista Hesarin yleisönosastosta, jossa kirjoittajat valittivat, että alkuperäinen idea on hukassa. On kuulemma liikaa seminaaria ja argentiinalaista seminaarin pitäjää. No, siitä en osaa sanoa, minusta Tangomarkkinat vaikuttivat aika ehdalta suomalaisjuhlalta ja toisaalta on hyvä, ettei kykitä täällä Suomessa vain omissa jutuissamme.


Lisäksi tuntuu Tangomarkkinoiden suhteen omituiselta, että jokavuosi tangosävellyskilpailun voittaa joku julkkis, jotka vieläpä ilmoittavat, etteivät ole koskaan aikaisemmin säveltäneet tangoa ja sanovat yllättyneensä voitosta. No jaa, näinköhän tämä on yllätys. Eiköhän niissä tuntemattomissakin olisi hyviä sävellyksiä? Eikö kilpailujen olisi tarkoitus olla vähän kykyjenetsintäkilpailukin?


Itse istuin siellä Tangofinaalissa kuuntelemassa ja niin tasaista homma oli, että en oikein usko, että voittaja Mervi Koposta olisi jotenkin suosittu sukupuolen takia. Musiikki on makuasia ja siitä harvemmin kannattaa ruveta riitelemään. Itse tykkäsin eniten Maria Tyysterin laulusta. Hänessä oli mielestäni vielä sellaista tulevaisuuden karismaa. Se Tangomarkkinoista.


Niin varmasti Pori Jazzeiltakin on alkuperäinen idea kateissa. Eikö sen suurin anti ala olla siinä, että siellä näyttäytyvät kaikki poliitikot ja muut jotka luulevat olevansa jotain?


Vantaalta lopetettiin perinteinen Ankkarock, alunperin vantaalainen Juhani Merimaan firma keskittyy ilmeisesti järjestämään Ruisrockia. Että näin. Mutta eipä taida suomalaisille festareille muutenkaan enää saada kuin muutaman todella ison nimen kesässä. Niin ahneita taitavat ulkolaiset bändit ja managerit olla. 90-luvulla Suomeen saatiin kesäfestareille todella paljon silloin kuumia nimiä. Mutta ajat muuttuvat.


 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti