keskiviikko 3. elokuuta 2011

Google-auto porhaltaa jälleen


Sain sähköpostiini tiedotteen, mikä herättää taas vielä kohua. Google-auto nimittäin porhaltaa elokuussa jälleen kuvailemassa. Joten pistäkäähän housut jalkaan pihalla ja olkaa tarkkana, koska se auto porhaltaa teidän kotikadullenne. Tiedotteen mukaan Google panostaa tosin tällä kertaa enemmän ihmisten yksityisyydensuojaan kuin edellisellä kerralla.Street View -palvelu on kyllä mainio, enkä sano tätä vain parantaakseni blogini asemia Googlen hakutuloksissa... kävin Viewillä tsekkaamassa esimerkiksi kerran hotellini kadun Dublinissa, ennen kuin matkustin Irlantiin. Samoin palvelulla voi seikkailla turvallisesti vaikka Detroitin kaduilla.


Tässä se lyhentämäni tiedote.


--------------------------------------------------------------


Googlen Street View -kuvaukset käynnistyvät elokuussa Suomessa
Google alkaa kerätä uutta kuvamateriaalia elokuun alkuviikkoina Suomesta parantaakseen Street View -palveluaan. Kuvausautojen ajoaikataulu tarkentuu lähempänä aloitusajankohtaa ja julkaistaan ennen kuvausten aloittamista palvelun ohjesivustolla.Kuvausajoneuvot ovat selvästi tunnistettavissa katukuvasta. Korkealla olevan kameran lisäksi niissä on Googlen logot ja erikoinen väritys. Kuvamateriaalia kerätään autojen lisäksi kolmipyöräisellä polkupyörällä, jonka avulla on kuvattu muualla maailmassa esimerkiksi puistoja, pyöräilyreittejä, retkeilypolkuja ja nähtävyyksiä.


Kuvat julkaistaan palvelussa vasta kuukausien kuluttua


Kuvattu materiaali julkaistaan palvelussa kuukausien kuluttua. Kerätyt kuvat käsitellään ja liitetään tarkasti yhteen. Tekninen työ vie yleensä kuukausia, jonka jälkeen kuvat ovat käyttäjien saatavilla sekä Street View- että Google Maps -palveluissa. Uuden materiaalin julkaisemisesta ilmoitetaan erikseen. Kaikista Street View -kuvista sumennetaan kasvot ja rekisterinumerot ennen julkaisua. Julkaisun jälkeen käyttäjillä on mahdollisuus pyytää kuvia poistettavaksi.


Katutason näkymiä tarjolla jo yli 30 maassa


Google Street View on erittäin suosittu palvelu. Sen avulla käyttäjät voivat tutkia paikkoja ympäri maailmaa 360 asteen katutason näkymillä Suomessa ja yli 30 muussa maassa.


Yksityisyydensuojaan kiinnitetään erityistä huomiota


Google käyttää paljon aikaa varmistaakseen yksityisyydensuojan palvelussaan. Kaikista Street View -kuvista sumennetaan kasvot ja rekisterinumerot ennen julkaisua. Kuvien julkaisun jälkeen käyttäjillä on mahdollisuus pyytää kuvia poistettavaksi, klikkaamalla kuvan vasemmassa alalaidassa olevaa Ilmoita ongelmasta -linkkiä. Käyttäjät ohjataan linkistä täyttämään lomake, jossa voi yksilöidä poistettavat kuvat.


LISÄTIETOJA:


Kuvausautojen ajoaikataulu ja kuvattavat alueet löytyvät lähempänä aloitusajankohtaa osoitteesta: http://maps.google.fi/intl/fi/help/maps/streetview/learn/where-is-street-view.html


Street View -palvelu: http://google.fi/streetview 


Kuvia Street View -kuvausautosta:


https://picasaweb.google.com/101925266400762135433/StreetViewImages?authuser=0&feat=directlink


Video Street View –autosta:


http://www.youtube.com/watch?v=OYmQu5ZfY9U

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti