maanantai 8. elokuuta 2011

Harri Holkeri kuvamuistoissa


Valtioneuvos Harri Holkeri menehtyi pitkäaikaisen sairauden murtamana. Itse en miehen pääministeriajoista juuri muista, vaikka pikkuvanhana politiikkaa jo päälle kymmenvuotiaana seurasinkin.


Muistelen vain, että silloin kuin Holkerin pääministerikausi loppui, hän oli 90-luvun alussa kaikkea muuta kuin rakastettu kansan keskuudessa ja laman keskellä. Onneksi hän löysi uuden uran rauhanvälittäjänä Pohjois-Irlannissa ja laman muistot painuivat sitten sivummalle. Mutta urakka mursi Holkerin terveyden.


Sitten kuvamuistoihin. Kukapa ei muistaisi sitä kuuluisaa "Minä juon nyt kahvia!". Toimittajille ei kannattaisi koskaan ärähdellä.Toimittajien kanssa Holkeri joutui jo aiemminkin kahnauksiin. Tässä 70-luvun tunnelmissa. Kuunnelkaa ensin Kinnusen laulama laulu ja huomaatte, että Suomi ei ole juuri kehittynyt ongelmistaan pois 40 vuodessa. Holkeri astuu esiin, vai pitäisikö sanoa tilaisuudesta pois laulun loputtua.Sitten vähän leppoisempiin tunnelmiin. Jäykkä, mutta onnistunut ensimmäinen GSM-puhelu. Tuttu kuuluttaja muuten.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti