torstai 25. elokuuta 2011

Kohukuningatar Kaisa


Yritin eilen katsoa Kiinteistökuningatar Kaisan. Tuon elämää suuremmaksi ilmiöksi nousseen kiinteistönvälittäjättären shown. Minusta riippumattomista syistä jäi katsomatta. Rouva on saanut kyllä poikkeuksellisen paljon kohua aikaan, ennen kuin ensimmäistäkään minuuttia pyöri ohjelmasta ruudussa. Ja ei sattumalta.


Jos joku nyt yrittää rakentaa Kaisasta viattomaa median uhria, taitaa hän olla aika kaukana totuudesta. Kyllä Kaisa tasan tarkkaan tietää, mihin leikkiin hän on lähtenyt mukaan.  En jaksa uskoa, etteikö ko. sarjan tuotantoyhtiö olisi millään tavalla Kaisaa tulevaan valmistanut ja en jaksa uskoa, että kukaan enää tosi-tv-sarjoihin lähtisi ilman, että tietäisi, että joutuu julkisuuden kouriin. Se on vain fakta.


Sen verran paljon tosi-tv-sarjoja tosin jo tulee, että nekään eivät takaa automaattisesti julkisuutta. Hahmossa täytyy olla jotain uutta ja sävähdyttävää.  Sitäpaitsi Kiinteistövälittäjä Kaisa -sarjaan on taatusti haluttu hakea ehdoin tahdoin mahdollisimman paljon intohimoa herättävä persoona. Kaisa. Ja mitä kiinteistövälittäjiin itseensä tulee, niin ei heillä taida olla kansan silmissä muutoinkaan sitä puhtoisinta mainetta. Ja jos kiinteistövälittäjien arjesta tehtäisiin täysin realistinen sarja, se tuskin olisi kovin kiinnostava.


Osan Kaisan kohusta on luonut se tosiasia, että hän sattuu olemaan nainen. Kun nainen sanoo, että hän rakastaa rahaa ja että hän on paras kaikista kiinteistövälittäjistä, otsikot ovat takuuvarmoja. Jos mies näin sanoo, niin tietenkin asia on päinvastoin. Ei se olisi kovinkaan yllättävää, sen paremmin kuin kaahailu tai samppanjan kittaaminen kesken työpäivän. Naiset provosoivat Suomessa liian harvoin poislukien tietenkin feministit, joille provosoiminen on lähestulkoon pakko. Siksi Kaisa on omalla tavallaan virkistävä poikkeus, naismacho.


Oli Kaisa huijannut Kelalta nuoruudessaan rahaa tai ei, niin hänellä on sentään mielenkiintoinen tausta ja tarina, mitä voi sanoa aika harvasta "vakavastiotettavasta" julkkiksesta Suomessa. Jos Kaisa pelaa korttinsa oikein, niin hän saattaa pysyä kauankin julkisuudessa. Suomessa on ollut naisjulkkiksissa Kaisan mentävä aukko. Tokihan Kaisan sarja on käsikirjoitettua ja kärjistettyä, mutta ei Kaisan rooliin kuka tahansa oli sopinut. Toivotaan, ettei Kaisa ole täysin rakennettu hahmo.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti