lauantai 27. elokuuta 2011

Mikä olisi uusi kansallislaulumme?


Tällä viikolla nousi kohu jonkun yliopiston dosentin lausunnoista, että hänen mielestään Maamme-laulu sisältää osin vihapuhetta. Sanat ovat kuulemma uhmakkaat, eivätkä kuvasta tätä päivää.


Jos Maamme-laulu ei enää edusta tätä päivää ja kaikkien yhteiskuntaryhmien näkemystä, niin pistetään kisa pystyyn. Mikä kipale sopisi uudeksi kansallislauluksemme?


Olisiko se Finlandia-hymni? Sitähän on jo ehdotettu ja kappale on toiminutkin jo biafralaisten kansallislauluna. Tosin hetken aikaa. Mutta, mutta. Uhmakkaathan ne ovat Finlandia-hymninkin sanat. Sävelkin on synkkä ja myrskyisä, että joku varmasti loukkaantuu.Entäs jos haettaisiin kevyen musiikin puolelta kansallislaulua? Kari Tapio ja Olen suomalainen. Ai niin. mutta biisihän on alunperin Italiasta. Ja kuunnelkaa sanoja. Synkkää, joskaan ei varmaan vihapuhetta sisältävää.Entäs sitten Murheellisten laulujen maa? Tämä se vasta taitaakin olla joidenkin mielestä vihapuhetta?Entäs Ryysyranta? Tämä se vasta dosentit kauhistuttaakin.Löytyykö Suomesta yhtään suomalaisuudesta kertovaa laulua, joka ei sisältäisi vihapuhetta dosenteille? Synkkiähän nämä ovat ja mukana aina suomalaista uhoa. Olisiko se nyt vaan, että Suomessa ei ole aina ollut helppoa asua ja sen asian kanssa dosenttien olisi elettävä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti