sunnuntai 4. syyskuuta 2011

Big Brother aloitti uuden kautensa enemmän kuin jämäkästi
Kuva: Bigbrother.fi


Nyt alkoi taas se sarja, jota kukaan ei myönnä katsovansa, mutta jota yllättävän moni kuitenkin katsoo. Kyseessä on tietenkin Big Brother.


Viime kaudella BB kärsi tietynlaisesta hiipumisesta sekä asukkaiden että ideoiden suhteen. Ja ohjelma vaipui asukkaiden sohvalle istuskeluksi ja paskan puhumiseksi. Itsekin lopetin silloin kauden kesken ja katsoin vasta loppuhuipennukset.Tällä kaudella kritiikistä on ilmiselvästi otettu vaarin. Ensimmäinen viikkotehtävä hipoo jo kärjistetysti sanotusti sadismia. Osa porukasta kulkee kahlehdittuna toisiinsa ja toinen saa puvuistaan sähköiskuja. Siinä välissä asukkaat ehtivät vetää myös lärvejä.


Toivotaan vain, ettei linja jatku turhan kovana koko ajan, sillä asukkaiden kärsimyksen katsominen käy jossain vaiheessa kiusalliseksi. Nyt ensimmäinen asukas kömpi talosta pakoon jo päivän päästä. Tosin sitähän emme tietysti tiedä, kuinka käsikirjoitettua tämä tapahtuma oli.


Asukkaiden valintaan on ilmiselvästi kiinnitetty tällä kaudella huomiota. On pornotähteä, uskovaista, alkumies, sokea. Sekä tietenkin perus-BB-asukkeja, kaksikymppisiä bilettäjiä, jotka eivät ole tehneet elämästä itselleen vielä turhan vakavaa tapahtumaketjua. Nyt löytyy myös kaksikymppiseksi jääneitä kolmikymppisiä neljän lapsen äitejä. Suurin osa naisasukeista on jopa rasittavan kovaäänisiä ja aggressiivisia humalassa. Miehet jäävät pahasti heidän jalkoihinsa.


Edelleenkään BB:n ei tunnuta saavan muita maahanmuuttajanaisia kuin venäläisiä tai virolaisia. Nyt ei ole itse asiassa heitäkään. Talossa on nyt parikin arabimiestä. Mieskannassa ei ole hurraamista lukuun ottamatta sitä alkumies Stefania.


Mutta BB:n ideanakin on valita taloon ihmisiä, jotka herättävät katsojissa mahdollisimman paljon ärtymystä ja että heitä saadaan kauhistella. Se on itse asiassa koko ohjelman tarkoituskin. Se on juorulehti televisiossa. Joku kirjoitti, että tavalliset ihmiset eivät enää kiinnosta BB:ssä. Se on totta. En minäkään haluaisi katsoa tylsiä arki-ihmisiä tunnin verran joka ilta. Koskahan jotkut ymmärtävät, että BB:n tarkoituskin on olla mahdollisimman sekopäinen ohjelma.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti