torstai 1. syyskuuta 2011

Katoavat teinitytöt


Kukaan ei varmasti ole voinut olla huomaamatta tämän Karoliina-tytön katoamista ja tapauksesta kirjoitettuja lehtiotsikoita. Median palstoilla tapauksesta kirjoitetaan jo yhtä paljon kuin tapaus Anneli Auerista, vaikka kyseessä ovatkin aivan erityyppiset tapaukset.


Näyttää siltä tässä vaiheessa, että Karoliinan katoaminen jää mysteeriksi. Kenties Karoliina voi tulla aikamme kyllikkisaareksi. Teinitytöksi, jonka tässä vaiheessa todennäköinen kuolema ei selviä koskaan. Muitakin tapauksia löytyy, useimmat muistavat vielä Raisa-tytön katoamisen yli kymmenen vuotta sitten.


Karoliina ei tunnu olevan ainoa katoaja, teinityttöjä tuntuu katoilevan alituiseen. Suurin osa heistä kuitenkin löytyy ja ovat ilmeisesti vain lähteneet seikkailemaan. Jostain syystä samanikäisiä poikia ei tunnu katoavan, olisivatko pojat sitten varovaisempia, vaikka  aina on opetettu, että pojille sitä sattuu ja tapahtuu. Teinipoika joutuu todennäköisemmin pahoinpitelyn kuin henkirikoksen uhriksi. Näin tuntuu, vaikka ei minulla mitään tilastoja ole.


Joskus aiemminkin kirjoitin ja pohdiskelin, mikä tekee rikoksesta ja erityisemmin henkirikoksesta kiinnostavan. Haastattelin taannoin rikostoimittaja Jarkko Sipilää, ja hän sanoi, että mysteeristä kaikessa on kyse. Selvittämätön rikos kiinnostaa. Uhrillakin on väliä. Itsekin väkivaltaisen alkoholisti-Penan kuolema henkirikoksen uhrina on todennäköisempi kuin teinitytön, mutta perushenkirikoksen uhreista ei juuri kirjoiteta. Useimmiten paikallislehdessä saattaa olla heidän tapauksessaan vain muutaman palstan juttu.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti