Tutkintoshoppailemaan Karibialle tai Venäjälle


Näin tuomakyröläisittäin sanottuna kyllä minä niin mieleni pahoitin, kun näitä valelääkäreitä popsahtelee esiin suunnasta ja toisesta. Voiko enää halpamaisempaa huijaamisen kohdetta löytyä, kun ihmiset, jotka tarvitsevat apua. Miksi nämä huijarit eivät painu bisnesmaailmaan muiden kaltaistensa joukkoon? Söisivät siellä toisensa ja jättäisivät viattomat rauhaan.


Se tässä on todistettu, että varsinkin vanhuspuolelle ei tarvitse todellakaan olla huippulääkäri, kun pääset hoitamaan jo potilaita. Terveydenhuollon lupia valvova Valvira kehtaa vielä väittää, että ilmeisesti heillä on valvonta pettänyt. No, todellakin on pettänyt, koska valvontaa tuskin todellisuudessa on kovinkaan paljon.


Kaikenlainen tarkastus- ja lupienvalvonta on tänä päivänä muutenkin todella huonossa kunnossa. Suomessa saa rakentaa tai hoitaa ihan miten lystää. Kukaan ei puutu, ainakaan viranomainen. Nämäkin valelääkäritkin ilmeisesti huomasivat hoitajat, kun ihmettelivät heidän toimenpiteitään.Ei toinen lääkäri puhumattakaan viranomaisista.


Pohdin tässä, että kuinka paljon helpompaa omakin elämäni olisi ollut, jos olisin lähtenyt tutkintoshoppailemaan Karibialle tai Venäjälle. Tohtorin tai edes maisterin paperit kourassa moni ovi olisi auennut, eikä kukaan olisi vaivautunut tarkastamaan, onko opinahjoani edes olemassa. Suomessa palvotaan tutkintoja niin sokeasti, ettei kukaan edes kuvittele, että joku voisi niitä väärentää.

Kommentit

Suositut tekstit