Juu, netti se meidät sitten pelasti... vai?


En ole tietojärjestelmien asiantuntija, mutta tuntuu, että mitä "kehittyneemmäksi" nämä nettipalvelut käyvät, sitä enemmän sivuille murtaudutaan. Nyt tuntuu, ettei viikkoakaan mene, ettei jollekin sivustolle ole murtauduttu ja kähvelletty salasanoja ja kaikkea muuta mahdollista.


Nykyisin ei enää riitä, että pidät lompakostasi huolta, kun kaiken maailman yrittäjää on viemässä rahojesi lisäksi identiteettiäsi ja luoja ties mitä netissä. Homman tekee entistä kiukuttavammaksi se, että joka helvetin sivustolle on nykyisin kirjauduttava, jos jotain muuta kuin lukea haluat niillä tehdä.


Vähintä mitä yritykset voisivat tehdä, kun pakottavat asiakkaansa palvelemaan itse itseään netissä, olisi se, että tekisivät sivuistaan edes turvallisia, ettei niistä ryöstettäisi salasanoja ja ties mitä. .


Syyksi tietoturvan onnettomaan tilaan Suomessa epäilen samaa, miksi kaikki muukin repsottaa ja ei toimi tämän päivän Suomessa. Nimittäin mukavuudenhalu ja henkilökunnan määrän minimointi asiassa kuin asiassa, hommat jätetään repsottamaan ja odotetaan, ettei pahinta tapahdu. Se yleensä vain tapahtuu. Nämä nettihyökkäyksien tekijät taitavat olla myös hommissaan huomattavasti lahjakkaampia ja taitavampia kuin vastustaja tietoturvassa.


Jos se vain mahdollista olisi, en enää koskaan kirjautuisi mihinkään palveluun, mutta se on sula mahdottomuus. Minun ikäisen ihmisen on turha anella enää mitään palvelua. Vastaus on kuitenkin aina: Katso netistä, tee se hakemus netissä jne. Facebookista häippäsin jo joksikin aikaa, levyjä tai elokuvia en muutenkaan osta paljoa netistä, enkä kirjoja. Enkä mitään muutakaan.


Jos ennen vanhaan joutui pankkikirjan kanssa jonottamaan rahojaan pankissa, ei kukaan ainakaan yrittänyt urkkia verkkopankkitunnuksiasi, kouluunkin sai huoletta hakea tavallisella paperihakemuksella ilman, että sosiaaliturvatunnuksesi on kohta koko kansalle näytillä jne. jne.


Olen aika pettynyt nettipalveluihin alun innostuksen jälkeen. Kaikki vuotaa kuin seula, eikä mikään tunnu toimivan. Kaikenhan voi onneksi katsoa netistä.

Kommentit

Suositut tekstit