Mikä ihmeen kotoilu?


Maailma on hullu paikka, kuten kirjoituksissani alituiseen toistelen.


Nyt niinkin arkiselle asialle kuin kotipuuhat on keksitty nimi. Kotoilu. Joku nerokas on nyt saanut tuotteistettua sen kaikkein arkisimman asian. Onnittelut ja onnea kotoiluun liittyvien tuotteiden bisneksellesi.


Televisiossa taitaa pyöriä useampikin kotipuuhasteluun perustuva ohjelma harmittomine julkkisvieraineen. Voi sitä onnea kun virkkuupuikot käyvät ja jutustellaan harmittoman julkkiksen kanssa tämän harmittomista asioista.


Tämä kotoilu oli jossain vaiheessa keksittävä luultavasti siksi, että koulutetut ja emansipoituneet naiset saataisiin innostumaan kotitöistä. Aikaisemminhan kotitöihin on liittynyt tietty naisten alistamisen vipinä, joka on estänyt emansipoituneita naisia innostumaan ruoanlaitosta ja virkkaamisesta. Ei enää. Voitte nyt vapaasti miehetkin vapauttaa itsenne sieltä imurinvarresta ja jos kaverit vittuilevat, voitte itsekin sanoa vain kotoilevanne.


Sinänsä hyvä, että kotona oleskelusta on tullut nyt in. Ennen sitä joutui tuntemaan syyllisyyttä, jos ei halunnut käydä missään. Ja koska en itsekään käy työn ulkopuolella juuri missään, neljän seinän sisällä pakoilun kunnianpalautus lämmittää. Kotoiluinnostustani tosin vähentää se, että asun tällä hetkellä toisten ihmisten armeliaisuuden varassa.


PS. Oletteko pistäneet merkille, että tänä päivänä pomot juoksevat sairaslomille, kun työ käy tukalaksi julkisuuden ristipaineissa. Sairaslomille painuivat esim. Valviran pomo ja Vantaan ex-kaupunginjohtaja. Samaan aikaan duunareita sätitään ja kannustetaan olemaan sairaslomailematta joissain firmoissa jopa kannustinpalkkioiden avulla.


Lisäksi ihmettelen, mistä pomot löytävät lääkärin, joka kirjoittaa sairaslomaa median hampaisiin joutumisesta. Itse pyysin edellisessä työpaikassani kerran sairaslomaa uupumuksen ja loppuunpalamisen takia. Minulle puolestaan sanottiin työterveyslääkärin toimesta, etteivät nämä ole sairauksia.


Sen jälkeen päätin, etten tule enää koskaan itse pyytämään sairaslomaa, vaan menen sitten ambulanssilla kerralla sairaalaan.


No, pomojen tuska on kai suurempi.

Kommentit

Suositut tekstit