Unelmaperheestä tuli kohuperhe



Kuva:WikimediaCommons


Ammoisella 80-luvulla Suomessakin oli perheillä tapana istahtaa katsomaan Ruotsin kuningasperheen vuodesta kertovaa ohjelmaa. Heillä oli niin onnellista ja idyllistä elämää, että oksat pois. Mikään keskiluokkainen omakotitalo ja kaksi lasta kautta kultainen noutaja-onnikaan ei kyennyt vetämään vertoja Ruotsin kuningasperheen onnelle.


Ja mikäs heillä oli ollessa. Söpöt lapset juoksentelivat pitkin palatsin käytäviä ja välillä muisteltiin maakuntamatkoja täydellisiin ruotsalaisiin pikkukaupunkeihin.


Nyt en suoraan sanottuna tiedä, haluaisinko nähdä kuningasperheen vuosikatsausta viime vuodelta. Jos sellaista nyt viime vuonna tehtiin. Jos tehtiin, niin se keskittyisi taatusti perheen täysipäisimpään jäseneen - kruununprinsessa Viktoriaan. Kaarle Kustaata tuskin päästettäisiin lähellekään kameraa. Eikä myös Silviaa, joka on jo menettämässä mahdollisuuden liikuttaa kasvojaan johtuen runsaista vierailuista plastiikkakirurgin luokse.


Mikä sitten on ajanut kuningasperheen skandaalien ja kohujen ahdinkoon. Yksi syy on varmasti se, että ei savua ilman tulta.


Kaarle Kustaa on tuskin ollut koko avioliittonsa ajan mallikelpoinen aviomies. Sitä toki on harva, mutta harva on kuningaskaan. Julkisuus tulee kuningasperheille väkisin mukaan, halusi sitä tai ei. Kaarle Kustaa oli tunnettu playboy jo ennen avioliittoaan, joten mihin sitä tiikeri raidoistaan pääsee.



Kaarle Kustaa on seksikohuun joutuvan miehen prototyyppi. Keski-ikäinen naimisissa oleva mies, jolla on joko julkisuutta tai valtaa. Kuka nyt tietenkään poikamiesten naisseikkailuista olisi kiinnostunutkaan. Todisteet Kaarle Kustaan sikailuista ovat heikot. Paljon kohuttu strippariluolakuva oli lähinnä kömpelön näköinen väärennös. Mutta kun lumipallo kerran vierii, ei sitä heti pysäytetä.


Silviasta on puolestaan tehty tyylipuhdas nöyryytetty naisuhri, joka yrittää saada vilkuilevaa aviomiestään takaisin kauneusleikkauksilla ja mykkäkoululla. Kukaan ei tietenkään muista, että Silviakin voisi avioliitostaan lähteä, jos näin haluaisi. Silvia taitaa vain pitää roolistaan kuningattarena liikaa erotakseen miehestään.


Tärkein syy kohukaaokseen lienee kuitenkin se, että media suojelee enää kovin harvaa julkisuuden henkilöä näiden töppäilyltä. 80-luvulla Kaarle Kustaan naisseikkailuista tai Silvian kauneusleikkauksista tuskin olisi julkaistu ainoatakaan juttua Ruotsissa. Ajat ovat erilaiset. Kuningastakaan ei suojella.


Ja kun lapset varttuvat, kuuluu kasvamiseen myös hölmöilyt. Viktoria on muistanut asemansa kruununprinsessana hyvin ja en oikein muista hänen töppäilleen. Pikkusisko Madeleine onkin oma lukunsa. En edes muista, kuinka monta kohua ja uutta poikaystävää villikkoprinsessa on tuonut muassaan.


Ruotsin viihdelehdistöä kuningasperhe työllistänee kaikki tyynni vielä pitkään.

Kommentit

Suositut tekstit