Kun AKT-kohu laantuu, mitä meille jää...


Toimittaja ei saisi koskaan kyllästyä kohuihin, mutta AKT-sekoilu on ajanut minut siihen pisteeseen. Tuntuu, että äijien miehittämä AKT on ja on ainakin ollut varsinainen juoruilu- ja juonittelukerho. Onko siellä kukaan tullut toimeen keskenään? Räty ja Ahde eivät sitä ole tehneet, mutta tuntuu, että koko AKT-toimisto on ollut toistensa kimpussa ja luottamusmiehet siihen päälle.



Suomessa ei liene yhtään ihmistä, jolla ei olisi jotain mielipidettä koko jupakasta. Suurin osa jutuista on nimettömiltä tietolähteiltä, jotka ovat päässeet piikittelemään inhokkiaan. Ja jokaisella meistä on joku, joka ei meistä pidä. Räty on ollut ilmeisen epäsuosittu sisäpiirinsä ulkopuolella. Rädyn sisäpiirinhän Hilkka Ahdekin on kuulunut, ennen kuin sieltä lensi ulos seurauksineen, joista luemme ja me toimittajat kirjoitamme jokapäivä.



Räty tai Ahde voisivat nyt vihdoin kertoa, mistä kenkä puristaa. Kumpikin kiertelee ja kaartelee ja syyttää, mutta kukaan ei kerro totuutta, miksi Ahde on joutunut Rädyn hampaisiin ja omien puheidensa mukaan kiusatuksi. Jos heillä ei kerran ollut suhdetta, niin mistä vuosien puhumattomuus voi syntyä. Suomessa kyllä toisaalta ajaudutaan vuosien puhumattomuuteen mitä naurettavimmista syistä ilman suhdettakin.



Luottamus on mitä ilmeisemmin mennyt, mutta jotain kovin yksityistähän tähän hommaan on pakko liittyä, jos siitä ei voi kerran kertoa. Osan mielestä yksityisasiat eivät saisi liittyä tähän jupakkaan, eikä niistä saisi missään tapauksessa kirjoittaa, mutta yksityisasioistahan tässä jupakassa tuntuu olevan kyse.



Alussa Ahde oli kansansuosikki ja uhrin asemassa. Tuota viittaa ovat romuttaneet ne tiedot, joiden mukaan hän asuu puoli-ilmaiseksi työsuhdelukaalissa ja juntattiin viestintäpäälliköksi voimalla vailla muodollista pätevyyttä. No, demarimaailmassahan omien puolta on pidetty tähän asti. Timo Räty pysynee loppuun asti tarinan konnana, oli oikeudenkäyntien tulos mitä tahansa. Hänhän on armottomana lakkokenraalina niittänyt mainetta ja nykykäsityksen mukaan lakkoilu on kaikkea muuta kuin hyväksyttävää.



Ihmiset ovat jupakasta innostuneet siksi, että vihdoin työpaikkakiusaamisesta puhutaan. No, työpaikkakiusaamisesta puhutaan kyllä koko ajan, mutta itse asialle ei ole mitään tehty, eikä tehdä tämänkään jupakan jälkeen. AKT-jupakassa on kyse kahden julkkiksen välisestä riidasta ja sen kiinnostavuusarvo on aina eri luokkaa kuin tavistyöpaikkojen henkiset julmuudet. Kyse on myös naisen asemasta miesten maailmassa. Yksikään nainen ei jää kylmäksi, kun kanssasisarta tylytetään äijämaailman keskellä. Ja tuo kiinnostavuusarvo on myös kovaa luokkaa. 



Mutta jossain vaiheessa tulee vastaan se hetki, että kaikki on kirjoitettu. Niin tämänkin kohun kohdalla käy. Oikeusprosessit pitävät vain sen sitkeästi otsikoissa.

Kommentit

Suositut tekstit