Vitutus on taas otsikoissa


Tällä viikolla ystävämme vitutus eli pessimismi monine eri lempinimineen pongahti jälleen otsikoihin.



Espoon perusturvajohtaja Juha Metso heitti jossain tilaisuudessa pessimismin lyhentävän 15 vuotta elinikää. Eipä tarvitse järjen jättiläinen olla tajutakseen, että jatkuva ahdistus, pessimismi sekä kaikki negatiiviset tunteet eivät tee hyvää ihmiselle, mutta minkäs teet, jos elämä ja kohtalo vituttavat ja työntävät yhä syvemmälle. Ei ne Espoossa voi vitutuksesta tietää, siellähän menee perkeleen hyvin.



Lääkkeeksi vitutukseen tarjottiin rakkautta ja läheisiä ihmissuhteita, eikä tällä kertaa vain iänikuista terveysvalistusta. Valitettavasti vain elämä ei rakkautta tai edes läheisiä ihmissuhteita kaikille tarjoa, joten vitutus jatkanee kansantautinamme vielä tulevaisuudessakin.



Ja kuinka ollakaan, pessimismistä syytettiin heti miehiä kaiken muun pahan lisäksi, mistä miehiä syytetään. Nyt mies ei saisi olla edes enää ahdistunut ja elämäänsä pettynytkään. Kouluttamattoman ja työttömän miehen pitäisi vain iloita elämästään, että kuinkas minulle nyt elämässä näin hyvin kävi.



Jossain vaiheessa minulla on keittänyt yli tämä jatkuva jankutus, että positiivisella elämänasenteella pääsee pitkälle, jos ajattelee vain hyviä asioita, niin hyviä asioita tapahtuu. Ei se nyt niin vain mene, joillekin ihmisille elämä kaataa paskaa niskaan, vaikka kuinka yrittäisit ajatella hyviä asioita.



Onneksi tällä kertaa ei tarvitse puhua vain itsestään, sillä minulle sentään paskan lisäksi on tippunut joskus niskaan ruusujakin.



PS. Näin naistenpäivän kunniaksi yritin etsiä edes yhtä artikkelia, jossa kerrottaisiin positiiviseen sävyyn naiseudesta. Sellaista en löytänyt, löysin vain seksuaalista vallankäyttöä ja kaikkea muuta uhriutta. Minä en oikein tunnista näistä synkääkin synkimmista artikkeleista niitä naisia, joita tunnen. He ovat itsenäisiä, sanavalmiita naisia, eivätkä mitään uhreja. Eivät edes suostuisi sellaisiksi.



Miksi yhtä ainutta artikkelia ei tehty vaikka omaa firmaansa ja elämäänsä menestyksekkäästi pyörittävästä naisesta?

Täytynee tehdä se seuraavana naistenpäivänä itse.

Kommentit

Suositut tekstit