Oman elämän guggenheimit


Suomen herra on kyllä veikeä herra. Se haluaa jättimäisen kansainvälisen taidemuseon, vaikka Suomi on pullollaan taidemuseoita, joissa lähes kukaan ei käy. No, mut hei, se on Guggenheim. On se nyt ihan eri juttu. Ne tulee sieltä New Yorkista. Ehkä ne nyt tykkäis meistä. Ihan oikeesti. Ja se tuo valtavasti lisää turisteja Helsinkiin.



Just joo. 



Suomalainen herra ja rouva hullaantuu, kun se aistii mahdollisuuden saada jotain "kansainvälistä" Suomeen. Tässä tapauksessa Helsinkiin. Mitä siitä, että Helsingissä on jo Ateneum, toimiva ja hieno taidemuseo aivan keskustassa että Kiasma, modernin taiteen Mekka. Harva jaksaa ymmärtää, mitä Helsinki tekisi toisella modernin taiteen museolla.



Mutta hei, on meillä muillakin halua saada ripaus kansainvälisyyttä. Minäkin haluaisin olla kansainvälinen toimittaja ja runoilija. Hei Fox, ottakaa minuun yhteyttä, nyt kun tulitte Suomeen. Ai niin, eihän se Fox (Murdoch) nyt kivaa kansainvälisyyttä ole.



Unohdin.



---------------- 



Oman elämänsä guggenheimeja on myös keskustapuolue. Paavo Väyrystä ei edelleenkään haluttaisi keskustaeliitin toimesta puheenjohtajaksi, vaikka Paavo osoitti kyntensä presidentinvaaleissa. Nyt ollaan huolestuneita, kun nuorta naista ei löydy ehdokkaaksi. Sama homma toistuu miltei jokaisen puolueen valitessa puheenjohtajaa. Aina pitäisi nuori nainen tai mies olla puheenjohtaja. Sitten huomataan jo puolen vuoden kuluttua, että hommasta ei tahdo tulla mitään.



Samahan koskee tv-kanavia. Kaikki kanavat tavoittelevat nuoria katsojikseen, nyt jopa TV2. Kröh, minä kun olen luullut, että ne nuoret eivät tv:tä edes hirveästi katso. Vanhemmat ihmisethän tv:n ääressä kököttää.

Kommentit

Suositut tekstit