Tissit, jotka järisyttivät maailmaa


Niinhän siinä sitten kävi, että paparazzi onnistui ikuistamaan, jos ei nyt kruununjalokivia, kuten prinssi Harryn tapauksessa, niin kruunun tissit sentään.



Tuo epeli kun kuvasi 800 metrin päästä maantieltä tulevan Iso-Britannian kuningattaren Catherinen tissit, tämän nauttiessa yläosattomissa auringosta. Ja kuten alaan kuuluu, heppu kauppasi ne kuvat keltaiselle lehdistölle.



Jostain kumman syystä lähes kaiken intiimin kuninkaallisistaan julkaistulle brittilehdistölle eivät kuvat kelvanneet, vaan moraalin puuska iski. Ranskalaislehti kuvat julkaisi ja sota oli valmis.



Nyt mentiin liian pitkälle, ei tälläistä saa tehdä, kaikuivat huudot ja vaatimukset. Käräjille mennään.



Ja jostain kumman syystä muidenkin maiden lehtiin kuin Iso-Britannian iski moralismin aalto, kuvissa peiteltiin Catherinen tissit, vaikka tissejä kuitenkin muuten näytetään. Hmm. No, hovilla on taatusti sen luokan asianajajia, että korvausvaateita kannattaa hetken miettiä.



Syntyi myös keskustelu intimiteettisuojasta, että saako kaikkea mahdollista julkaista. Niin, tämä on ikuinen kysymys. Usein juuri se, jonka julkaisemista joudutaan miettimään, juuri kiinnostaa yleisöä, vaikka he toki puheissaan muuta väittävätkin. Ihminen on tirkistelynhaluinen olento, vaikka se ei itselleen sitä myönnä. Ihminen rakastaa draamaa, pudotuksia, nousuja ja laskuja ja paljastuksia. Vaikka se ei itselleen sitä myönnä.



Henkilökohtaisesti minua ei kiinnosta Catherinen rinnat. Olen niitä nähnyt riittävästi, kuvissa. Mutta kuten Seiskan päätoimittajakin tuossa totesi tällä viikolla, ne rinnat kiinnostavat uutisena, koska rintojen omistaja on tuleva kuningatar. Ja jos Catherine haluaisi välttää itsestään epäedulliset kuvat, hänen kannattaisi pitää bikinit ja puserot päällään. Hän kun ei vaan nyt ole enää tavis, tai siis seurapiiritähtönen kuten alunperin oli, vaan häntä tarkkaillaan jatkuvasti hänen asemansa vuoksi. Peli vain menee näin.



Mutta ehkäpä Catherine kyllästyi sisarensa Pipan peppua jatkuvasti ihaileviin kirjoituksiin ja päätti räväyttää hänkin.



No tuskin, eipä hän arvannut, että joku kuvaa 800 metrin päästä. Se tietty ihmetyttää, että miksi prinssi Harrysta lehdille myytyjä kruununjalokivi-kuvia ei paheksuttu yhtä laajalti kuin Catherinen kuvia. Käsittääkseni hotellihuonekin on yksityisalue, vaikka siellä viinanhuuruisia juhlia vietettäisiikin.



Mutta näinhän tämä menee. Harry kun ei ole ketjun ykköspelaaja.

Kommentit

Suositut tekstit