perjantai 19. lokakuuta 2012

Kukkahattutätejä Big Brotheriin

                                          Kuva: www.bigbrother.fi

Big Brother on tämän vuoden osalta edennyt jo kauden puoliväliin. Tänä vuonna sarjasta ei ole oikein keskustelua syntynyt, johtuen siitä, että kausi on ollut  tavattoman tylsä. Minunkin yksityiselämäni on kauteen verrattuna jo ilottelua.

Ja isoveli itsekin on ryhtynyt itsensä sensoriksi jättäen peittojenheilutuksen näyttämisen vähemmäksi, vaikka kondomeja on kulunut talossa tuottajan mukaan ennätysmäärä. Hyvä näin, vaikka ensimmäinen BB-vauva toisi sarjalle taatusti katsojat takaisin, sillä katsojaluvut ovat jo sarjan parhaista vuosista kaukana.

Sarja on jo jatkunut kuuden vuoden ajan, se mikä ennen on jaksanut vihastuttaa tiedostavampia ihmisiä, ei jaksa vihastuttaa enää. Uutta vihattavaa kun löytyy heille aina, milloin se on tietty urheilulaji ja milloin vain väärin poliittisesti ajattelevat henkilöt.

Olen kummastellut Big Brotherin vuosien varrella aiheuttamaa tunnekuohuntaa. Osa ihmisistä kun jaksaa suhtautua yhteen tv-sarjaan leppymättömän vihamielisesti. Itse kun olen sanonnut seuraavani sarjaa vähintäänkin satunnaisesti, moni tuhahtaa, että minähän en sellaista katso. Se on vähän sama juttu, kun kukaan ei sano lukevansa lehdistä juoruja. Paitsi että vielä pahempaa.

Sinänsä Big Brotherissa ei pitäisi olla mitään kohahduttavaa. Sehän vain näyttää, millaista tietynlaisten ihmisten elämä on. Mitäänhän talossa ei varsinaisesti edes tapahdu ennen kuin viinahanat avataan. Mutta näinhän se on oikeassa elämässäkin.

Valtaosa meistä jotka käytämme alkoholia enemmän kuin ne kuuluisat kaksi viinilasia, myös saatamme myös törttöillä kännissä joskus kuten Big Brotherissa. Rähinöimme tai riitelemme keskenämme ja myös saatamme harrastaa ajattelematonta seksiä tai vähintäänkin haluta sitä kovasti. Ja seuraavana päivänä katua kovasti. Onneksi vain ilman kameroille tallennettua totuutta useimmiten.

Osaa ihmisistä ilmeisesti harmittaa se, että Big Brother teetättää asukkailla mitä haluaa ja että heitä tarkkaillaan koko ajan. Niin, näinhän se tosielämässäkin menee. Usein joudut tekemään toisten tahdon mukaan ja valvontakameroita ovat kaupungit väärällään ja hulluinta kyllä, moni latailee itse itsestään kuitenkin esimerkiksi Facebookiin kuvia. Harvoin tosielämässäkään voi tehdä mitä haluaa, mutta joillekin ihmisille kaikenlainen rajoittaminen voi kai olla liikaa. Tai voi tietysti tehdä mitä haluaa, mutta jossain vaiheessa tulee lainsäädäntö vastaan.

Koko kansaa Big Brother ei tietenkään edusta. Valitettavasti. Jos sinne saataisiin kukkahattutätejä mukaan, niin ehkä Big Brother muuttuisi jälleen mielenkiintoiseksi. Nuoruuden hurmaa elävät huolettomat tyhjätaskut kun saisivat yhteiskuntaoppia ilottomilta rouvashenkilöiltä.

Eräs julkkis haukkui taannoin kaikki Big Brotheria katsovat aivottomiksi imbesilleiksi. Se oli mielestäni mielenkiintoinen lausunto. Tunteeko hän kaikki kyseistä ohjelmaa seuraavat? Samaahan voisi väittää vaikka jääkiekosta. Onko sekään nuortemme moraalia tai älyä kasvattavaa katsoa kun aikuiset miehet takovat toisiltaan tajun kankaalle jääkiekkokaukalossa?

Moraali ja tuomitseminen tulisikin jättää viihteen ulkopuolelle. Sillä mitään ei ole pakko katsoa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti