tiistai 9. lokakuuta 2012

Vain nätti naama

Kohu nousee mitä mielenkiintoisemmista asioista. Ja kun ihmiset netissä pyörivät, niin eikös sinne joku tehtaillut kuntavaalien persuehdokkaista kuvagallerian Per Looks. Ja hetkessähän tuollainen ilottelu Facebookissa leviää. Facebook kun ei ole persukannattajien leikkikenttää.

Tietenkin siihen galleriaan oli valittu rumimmat tai vähintään erikoisemman näköiset. Pian ilmestyi vihreistä, kokoomuksesta ja piraattipuolueesta vastaavanlaiset ehdokasasettelut. Vihreissä ja kokoomuslaisissa kasvoit olivat tosin nättejä tai tavallisen näköisiä. Piraateille taas ivailtiin.

Sinänsä tässä hommassa on selvä totuus. Poliitikolle ei riitä enää, että osaa asiansa, pitää olla nätti naama. Naispoliitikkojen ulkonäköä ja pukeutumista on nälvitty jo iät ja ajat, mutta eipä sitä risuparta, tanakka ukkokaan taida enää edes valtuustoon päästä.

Muualla maailmassa vastaehdokkaita, ainakin Usassa, kampitetaan valheellista tietoa vastustajasta kertovilla mainoksilla. Meillä sentään ivaillaan vielä ulkonäöllä, vaikka kampittamistahan sekin on, jos vastustajasta tehdään hölmöläisen näköinen ja sitä myöten hänen ajatuksiltaan halutaan syödä uskottavuutta.

2 kommenttia:

  1. Mielestäni koko blogin ajatus on mauton. Kuulin radiosta, että blogin tekijä oli tehnyt sen vain tappaakseen aikaa, kun odotteli, että lähtee kavereiden kanssa kaljalle, ja ettei kyse ollut pilkan teosta. Ei kyllä oikein mene tuo selitys läpi.

    VastaaPoista
  2. Kyllä se munkin mielestä vaikutti huteralta selitykseltä. Nythän joku oli kaivanut persuista ne edustavimman näköiset.

    VastaaPoista

Gadgetissa oli virhe