sunnuntai 7. lokakuuta 2012

Valtioriita lapsista

Itse olen luullut, että lapsista riidellään vain, kun pariskunnat eroavat. Kuitenkin lapsista riitely on äitynyt Suomen ja Venäjän suhteiden ykkösongelmaksi.

Tai oikeastaan Venäjä riitelee ja Suomi kuuntelee. Venäjällä Suomi-nälvinnöistä vastaa yleensä joku kakkosmies, mutta väkisin tulee mieleen, että kuka siellä taustalla käskyjä antaa.

Ei tarvitse olla politiikan asiantuntija ymmärtääkseen, että politiikkaahan tässä tehdään ja lähinnä venäläisten taholta. Miksi, se onkin jo se suurempi kysymys. Mitä Venäjä hyötyy nälviessään suomalaista lastensuojelua, joka saa lokaa omastakin takaa Suomesta.

Kysymys onkin sisäpolitiikasta, kai Venäjä haluaa näyttää, että pienen Suomen on turha uhitella, vaikka Suomi ei uhittele Venäjälle virallisesti edes hurjissa unelmissaan.

Venäläisiä kismittänee Anton-pojan sieppaus Venäjältä Suomeen. Sillä sellainenhan se oli, vaikka Suomessa poika oli määrätty isälleen. Mutta poikaa tuskin muilla keinoin olisi Venäjältä Suomeen saatu.

Totuus on myös se, että kun kahdesta eri kulttuurista kotoisin olevat menevät yhteen ja tekevät lapsia, jossain vaiheessa tulee törmäyksiä. Yhdessä vaiheessa lapsia kaapattiin Suomesta arabimaihin isänsä kotimaahan ja kaikkia noita lapsia ei ole vieläkään saatu takaisin Suomeen. Nyt ongelmat tuntuvat olevan näissä suomalaisten ja venäläisten yhteisissä perheissä.

Vaikka valtiot on nyt sotkettu näihin tapauksiin, niin oikeasti kyse on pariskuntien ongelmasta. Ihan tavalliset suomalaisetkin käyttävät lapsia vallankäytön välineinä, kun ero tulee ja sehän se näyttää usein nykyään tulevan.

Yksi merkillinen piirre näissä suomalaisten ja venäläisten välisten suhteen sekoittajana on tämä kohudosentti Johan Bäckman. En oikein ymmärrä, mikä hyöty hänellä on lietsoa hyvin selkeästi epäsopua muutenkin uudelleen lihaksiaan pullistelevaan Venäjään.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti