torstai 25. lokakuuta 2012

Voi kuinka meitä huijataan

Vitamiinivalmistajat kärähtivät, kun pillereistä ei löytynytkään vitamiinia niin paljon kuin luvattiin, kun niitä pillereitä kerrankin alettiin tutkia.

Hämmästyttävää kyllä, juuri terveystuotteita tunnutaan tarkkailevan kaikkein vähiten ja kun samaan aikaan kaikille toitotetaan lakkaamatta terveysvaikutuksista, bisnes rullaa, kun ihmiset varaavat hyllyt täyteen vitamiineja sun muita terveystuotteita uskoen elämänsä niillä pelastuvan.

Minulla ei sinänsä ole mitään terveystuotteita vastaan, mutta eivät ne ihmiselämää pelasta, tukevat varmasti, jos ihminen itse niihin uskoo.

Suurin osa ihmisistä haluaa voida hyvin, mutta kaipa siinä suurempi merkitys on mitä muuten mättää suuhunsa, makaako sohvalla vai onko aktiivinen. En tiedä, läpeensä terveellistä elämää viettävätkin ihmiset voivat kuukahtaa nuorena, joten sattumasta tässä elämässä on kyse tässäkin suhteessa.

Mutta jos nämä teolliset vitamiinit ovat mitä ovat, niin kyllä sitä muutenkin härskisti mainostetaan terveysvaikutuksilla, jotka on saattanut todeta vain yksi tutkimus, jonka riippumattomuudesta ei ole takuita.

Esimerkiksi sellaista jugurttia tai maitoa ei taida olla, jota ei mainostettaisi erityisen terveysvaikutteisena. Viljatuotteista puhumattakaan, vaikka toiset taas saarnaavat viljatuotteita vastaan. Eipä siinä jää muuta vaihtoehtoa kun avata tonnikalapurkki syyllisyydentuntoisena ja hotkia pikapikaa suuhunsa.

Ihminen haluaa uskoa tekevänsä oikeita valintoja ja siihen terveysmarkkinointi tähtää. Jos nyt elämääsi saat niillä pari vuotta lisää vanhainkodissa makaamassa, en tiedä, onko kaikki terveystuotteiden hotkiminen sitten sen väärti.

Parempi olisi nauttia kaiken itsensä rankaisemisen ja vahtaamisen sijasta siitä elämästä, mikä milloinkin on käsillä. Ihminen kun saa vakavan sairauden ennemmin tai myöhemmin, ellei kuole onnettomuudessa sitä ennen.

Jos johonkin kannattaisi satsata, niin tutkia luonnosta löytyviä terveysvaikutteisia kasveja sun muuta. Niiden tietämys taitaa olla teollisiin terveystuotteisiin tukehtuvassa länsimaailmassa aika heikkoa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti