sunnuntai 6. tammikuuta 2013

Hyviä asioita Suomesta

Umayya Abu-Hanna kirjoitti Hesariin suomalaisesta rasismista ja kuinka löysi Hollannista suvaitsevaisen Onnelan, sen jälkeen kun lähti Suomesta sen takia, kun hänen ottotytärtään solvattiin neekeriksi. Moinen käytös on tietysti ala-arvoista. Tosin minuakin solvattiin lapsena mitä monituisimmilla tavoilla vain sen takia mitä olen ja miltä näytän, mutta Suomessa yhä sinnittelen.

Siitä onnelasta Hollannissa voi olla montaa mieltä, maassa kun tilanne on se, että siellä on tehty maaahanmuuttoasioita sivuavia poliittisia murhiakin.

Olisi lapsellista väittää, etteikö Suomessa olisi rasismia, koska tavalliset suomalaiset sorsivat ja kiusaavat jo toisiaan armottomasti päiväkodista lähtien. Joka tapauksessa Hannan kirjoituksesta alkoi valtaisa riita ja taisto netissä, missä Suomessa tunnutaan nykyisin ainoastaan keskustelevan ja riitelevän.

Maahanmuuttajista Hanna lienee kuitenkin niitä eniten Suomelta saaneita aina valtakunnallisia tunnustuksia myöten. Häntä kiiteltiin, että toi rasismin keskusteluun Suomeen. Mielestäni taas Suomessa ei ole viitenä viimeisenä vuonna muusta keskusteltukaan. Valitettavasti tuota keskustelua käyvät vastakkaisia mielipiteitä omaavat suomalaiset. Kaikkien vähiten äänensä ovat saaneet kuuluviin hyviä kokemuksia Suomesta saaneet maahanmuuttajat.

Hannalle vastasi kirjoituksessaan mielestäni täysin aiheellisesti Iltasanomien Ulla Appelsin. Hänen näkemyksensä oli kiihkoton ja perusteltu. Hän toki naisena uskalsi kirjoittaa moisen tekstin. Jos mies hänen asemassaan uskaltaisi moista kirjoittaa, hän olisi pulassa. Miehille suotu mielipiteenvapaus ilman voimakasta vastareaktiota kun on nykyisin varsin kapea.

Jos Hanna ei löytänyt Suomesta paljon hyvää kerrottavaa, niin harva muukaan löytää. Liekö missään muussa maassa omaa maata noteerataan puheissa niin alas, kuten suomalaiset tekevät. Useimmiten Suomea kritisoivat eniten ne, jotka ovat siltä eniten saaneet. Mutta mikään ei tunnetusti riitä. Niinpä minä en jankkaa loppuunkaluttua rasismikeskustelua lisää vaan listaan hyviä asioita Suomesta.

Hyviä asioita Suomesta:
Suomalainen on yleensä rehellinen
Suomalainen on yleensä aito
Teoriassa jokainen voi kouluttautua tohtoriksi
Sairaalasta ei heitetä ulos, jos ei ole vakuutusta
Suomesta löytää yhä puhdasta ilmaa ja metsiä
Suomi on suhteellisen turvallinen paikka elää
Suomessa kirjastot ovat ilmaisia
Suomalainen tekee yleensä sen minkä lupaa
Suomalainen poliitikko voi olla ketku, mutta ei hävytön kansanriistäjä
Suomessa poliisia tai virkamiesta ei tarvitse pelätä
Suomalainen nainen on vahva
Suomalainen mies huolehtii perheestään
Valtaosalla on katto päänsä päällä
Valtaosa saa syödäkseen kunnolla
Lapsia ei tarvitse tehdä sen takia, ettet joutuisi kerjuulle vanhana
Teoriassa kaikilla on mahdollisuudet menestyä elämässään

Tässä näin alkuun...

4 kommenttia:

 1. Hollanti on puolirikollisten ihmisten "onnela" kaikin puolin. Jalkapallojunioritkin hakkasivat avustavan erotuomarin kuoliaaksi pelin jälkeen.

  VastaaPoista
 2. Hollannista ei toden totta ole viime vuosina kantautunut montaa positiivista uutista.

  VastaaPoista
 3. Olikos se Neil Hardwick, joka sanoi, että vaihtaisi kaksi asiaa Suomessa eli ilmaston ja ihmiset?

  VastaaPoista
 4. Neiliä ja kai myös Roman Schatzia pidetään niin suomalaisina, että niille suodaan oikeus nälviä suomalaisia ilman raivonpurkauksia. Toki he monesti käyttävät huumorinkeinoja asiassa, joka tasoittaa kummasti tietä, kun suora syyttämine.

  VastaaPoista