maanantai 21. tammikuuta 2013

Vain elämää ei sen enempää

Kun kaikki kynnölle kykenevät ovat kirjoittaneet Vain elämää -tv-sarjasta niin kirjoitan minäkin.

Käsittämätöntä on, miten paljon mielestäni kohtuullisen keskinkertainen sarja kuin Vain elämää on voi saada aikaan kohua. Ja miten paljon ohjelma voi ärsyttää toisia muusikoita tulikivikatkuiseen kirjoituksiin.

Olisiko kyseessä jonkinlaisesta kateudesta. Siitä että kansa rakastaa joitakin artisteja enemmän kuin Hynystä tai Röyhkää, jotka ohjelmaa ovat etunenässä olleet haukkumassa.Ymmärrän, että rockmiehen täytyy pitää tietty äijämäisen kova linja, mutta parasta kritiikkiä on yleensä vaikeneminen sellaisilta ihmisiltä, joiden mielipiteet julkista sanaa edes kiinnostavat.

Minustakin julkinen vollottaminen on kiusallista, kuten edellämainittujen herrojen mielestä. En kuitenkaan näe raivoamisen arvoisena sitä, jos se vollottaminen auttaa katsojia ja muusikoita itseään elämässä. Kipeitä ja satuttavia muistoja kun kannamme liian kauan ja liian piilossa sisällämme.

Omalla tavallaan julkinen tunteiden ulospäästäminen on jopa kunnioitettavaa, jos se ei ole laskelmoitua, sehän kun on myös täysin mahdollista. Katsoin yhden jakson sarjaa ja minusta siinä ärsyttävintä oli toisen artistin kehuminen täysin kritiikittömästi, ei niinkään vollottaminen.

Elämme mielenkiintoista aikaa, sillä tv-sarja kohauttaa paljon takuuvarmemmin kuin pieni rötösherran rötös.

Maikkari mainostaa Putousta oikein urakalla, vaikka se ei mainosta tarvitsisi. Sarjan käsikirjoittajat kun ymmärtävät laittaa jokaiseen jaksoon pienen uskaliaan koukun, johon me toimittajat tartumme. Niin tasapäistä ja rohkeaa kommentointia vailla olevaa aikaa elämme.

Asiaa erikseen ovat rohkeaan kommentointiin erikoistuneet tyypit, joiden "rohkea" mielipiteet alkavat olla itsestäänselvyyksiä ja siksi tylsiä.

2 kommenttia:

  1. Ihminen on laumasieli: kun oikein rummutetaan, että jokin asia on hyvä, niin sitä se sitten on eikä poikkeavaa mielipidettä sallita. Varsinkin tv-sarjoihin ja elokuviin suhtaudutaan lähes uskonnollisella kiihkolla. Ennen kriitikot uskalsivat olla rohkeasti eri mieltä, mutta nykyään taitavat jo pelätä kansan reaktioita. Vanhoina hyvinä aikoina, jos vaikkapa elokuvakriitikko haukkui jonkun elokuvan, niin sitähän mentiin katsomaan, koska se oli merkki, että juuri se leffa kannattaa katsoa.

    VastaaPoista
  2. Kyllä kriitikot tietty ajoista riippumatta ylistää tietyt leffat, tosin usein ne on oikeasti hyviä. Mutta kapinahenkeäkin kritiikit herättää, totta.

    VastaaPoista