perjantai 22. maaliskuuta 2013

Taistelutoverit

Mainostetaan tässä välissä taas kirjablogiani, viimeiseksi kirjoitin Taistelutovereista.

2 kommenttia:

 1. 2.nd World War. So last season.

  Taistelutoverit ja Normandian maihinnousu on oikeastaan jo päivitetty 1980-luvulle.

  Guerra de las Malvinas / Falklandin Sota, 1982

  suora lainaus: " Globalisaatiokriitikko Naomi Kleinin mukaan sodan ainoa syy oli luoda Britanniaan "shokkitila", jonka aikana maan silloinen pääministeri Margaret Thatcher pystyi pelastamaan oman poliittisen uransa, leimaamaan lakkoilevat brittityöläiset vihollisiksi ja yksityistämään useita valtionyrityksiä. Kleinin mukaan Thatcherin kannatusprosentti, joka oli sodan alussa 25 % ja lopussa 59 %, nousi sodan tuoman voiton ansiosta"

  V*ttu mitä paskaa. Jokseenkin väärä tulkinta, vaikka Thatcher pysyi vallassa.

  Kylmää faktaa: kaatuneita: 255 brittiläistä ja 633 argentiinalaista sotilasta.

  Argentiinalle hävitty sota. Leopoldo Galtierin johtama Argentiinan sotilashallitus yritti elvyttää talouskriisiin joutunutta valtiota sodalla, johon ei Britannian odotettu puuttuvan sotilaallisesti. Toisin kävi. Argentiina oli lähempänä voittoa mitä historiankirjoitus yleisesti kertoo. Mutta mutta. Loppujen lopuksi Turpiin tuli. Argentiinalle. sotilashallitus kaatui.

  Mutta mutta. Läheellä oli Britannian tappio. Voisi olla maailma nykyisin hyvin erinäköinen, jos Argentiinan ilmavoimat olisivat onnistuneet upottamaan Britannian lentotukialukset.

  Ja vaikka Britannia voitti niin silti tappiot sodan aikana ja sen jälkeen olivat kohtuuttoman suuret, huomioon ottaen että saarella asui vain 1500 ihmistä ja lampaita.

  a´propos. Turha sota. Kaikki hävisi.

  (ajankohtainen aihe, niinkuin 2013 Falklandin kansanäänestyksen muodossa)

  VastaaPoista
 2. Tuosta kyllä olen samaa mieltä, että turha sota oli. Falklandinsodasta ei oikein taida olla mitään kirjallisuutta tarjolla. Mielelläni lukisin, jos jostain löytyisi.

  VastaaPoista